Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Kladno vyhrálo nad Zlínem 5:2 a přiblížilo se účasti v play-off

Kladno - Hokejisté Kladna vyhráli ve 48. kole extraligy nad Zlínem 5:2 a přiblížili se jistotě účasti v play-off. Sedmí Rytíři mají před jedenáctými Pardubicemi, kterým ještě zbývá do konce základní části pět zápasů, už jedenáctibodový náskok. Druhý Zlín zaostává za vedoucí Plzní stále o čtyři body.

Kladno se ujalo vedení ve čtvrté minutě, kdy domácí přečíslili zlínskou defenzivu a Patera přihrál Miloslavu Hořavovi před prázdnou branku. Po vyloučeních Petra Hořavy a Doudery se Kladno ubránilo 89 vteřin ve třech proti pěti, ale než se Petr Hořava stačil po návratu z trestné lavice zapojit do hry, vyrovnal po Čajánkově přihrávce Honejsek.

Vrátit vedení Rytířům mohl v 18. minutě Valský, který ale v obrovské šanci trefil jen levou tyč odkryté branky. Vzápětí se ale už Středočeši radovali, když při trestu Zámořského Miloslav Hořava předložil puk Jassovi a lotyšský útočník si připsal při svém čtvrtém startu za Kladno druhý gól.

Po následné potyčce před Sedláčkovou brankou byl vedle domácího Patery a hostujícího Tesaříka vyloučen i zlínský Čech, který dostal za opuštění hráčské lavice trest na dvě plus dvě minuty a do konce utkání. Kladno ale dlouho výhodu nevyužilo, navíc ji přerušilo Kuchlerovo vyloučení.

Zvýšit vedení domácích mohl ve 23. minutě Látal, který byl v šanci faulovaný Kotvanem, ale ani z nařízeného trestného střílení Sedláčka nepřekonal. Kladno se následně ubránilo při Růžičkově trestu a ve 32. minutě při Köhlerově vyloučení zvýšilo díky trefě Eberleho. Na tříbrankový rozdíl upravil po drobném Sedláčkově zaváhání Valský.

Na konci druhé části mělo Kladno možnost pojistit výhru po souběžném vyloučení Köhlera s Linhartem, ale Zlín se dvě minuty ve třech proti pěti ubránil. Berani se snažili v závěrečném dějství zkorigovat stav, ale ve dvou šancích neuspěl proti Cháberovi kanonýr Balaštík.

Na druhé straně vychytal Sedláček Kuchejdu a poradil si i s Kamešovou střelou. Při další výhodě Kladna pěti proti třem měl další možnost Rytířů Jass, který pak ještě v 57. minutě neuspěl ani při další příležitosti, ale domácí to mrzet nemuselo. I přes rychlé snížení Ondráčka v přesilovce totiž získali cenné tři body. Výsledek ještě potvrdil v oslabení při power play do prázdné branky Eberle.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Zlín

Rytíři Kladno - PSG Zlín 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. M. Hořava (Patera, Jass), 18. Jass (M. Hořava, Patera), 33. Eberle (Lukáč), 37. Valský, 60. Eberle - 14. Honejsek (Čajánek, O. Veselý), 57. Ondráček (Okál). Rozhodčí: Turčan, Hodek - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 12:13, navíc Čech do konce utkání, Hamrlík (oba Zlín) 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 2 653.

Kladno: Chábera - L. Procházka, D. Růžička, P. Hořava, Piskáček, Kameš, Doudera, Macholda, Kužel - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, M. Hořava - Melka, Dragoun, Dalecký - Valský, Kuchler, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Kopecký a Tatíček.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Řezníček, Kotvan - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Čech, Holík - Fořt, Šlahař, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Zdeněk Vojta (Kladno): "Utkání bylo vyrovnané. Soupeře jsme se báli, protože dobře víme, že umí zahrát na kluzištích soupeřů. Naštěstí jsme šli do vedení. I když jsme nevyužili nejvyloženější šance, jako dvě minuty přesilovku pět na tři a trestné střílení, tak jsme ve druhé třetině dokázali dát šťastné góly a v závěru jsme to ubránili. I když z naší strany byla třetí třetina až moc pasivní. Už teď asi nemusíme čekat na výsledky ostatních, dotáhli jsme se na dostřel přímého postupu do čtvrtfinále a uděláme všechno, abychom v těchto výkonech pokračovali."

Rostislav Vlach (Zlín): "Kromě úvodu utkání, kdy to bylo vyrovnané, nás Kladno předčilo ve všech směrem, v bojovnosti a nasazení. Využilo šance, které mělo, a zaslouženě vyhrálo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články