Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Lev uspěl na ledě Spartaku a zahraje si play-off KHL

Moskva - Hokejisté Lva Praha zvítězili na ledě Spartaku Moskva 2:0 a v předstihu si tak zajistili postup do play-off Kontinentální ligy. O páté výhře nováčka soutěže za sebou rozhodli svými góly Niclas Danielsson a Tomáš Rachůnek. Brankář Tomáš Pöpperle udržel pošesté v sezoně čisté konto.

Radost hokejistů Lva Praha
zdroj: ČT sport

Kouč Lva Václav Sýkora přiznal, že pro hosty to bylo psychicky hodně náročné utkání. "Samozřejmě, že jsme chtěli udělat ten poslední krok. Jsme rádi, že se nám to povedlo už teď a nemusíme čekat na poslední zápas. Spartak neměl co ztratit. Dal šanci mladším hráčům. Čekali jsme, že bude hrát agresivně a hodně napadat," řekl trenér Pražanů.

Hráčům Lva se vydařil vstup do utkání. Již po 13 sekundách překonal slovenského brankáře Lašáka útočník Danielsson a nasměroval Pražany za vytouženou výhrou a jistotou postupu do play-off. "Myslím, že se nám soupeře podařilo na začátku trošku zchladit. První útok sehrál dobře hned první akci a dal gól," uvedl Sýkora.

Následně zápas opanovali oba gólmani. Lašák i jeho protějšek Pöpperle podrželi své týmy i při oslabeních. Zatímco ve středu Lev využil v Rize hned tři početní výhody, v Moskvě proti bránící čtveřici tak produktivní nebyl. V největších šancích Spartaku se neprosadili Radivojevič a Bušujev, na druhé straně na Lašáka nevyzráli Birner ani Řepík.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z utkání Spartak Moskva - Lev Praha

"Soustředili jsme se na to, abychom hráli zodpovědně v obraně a nedovolili soupeři žádné přečíslení. To se nám dařilo, ale trošku to bylo na úkor aktivity v útoku," podotkl Sýkora. Nelíbila se mu druhá třetina, kdy byli jeho svěřenci pasivní a nechali hrát Spartak. "Ale bylo to bez branek, protože Tomáš Pöpperle chytal výborně, spolehlivě, vše vyřešil," vyzdvihl Sýkora.

Dramatická bitva a čekání na další branku pokračovaly až do 59. minuty, kdy se podruhé prosadili hosté. Lva, který se do té doby soustředil hlavně na pozornou obranu, definitivně posunul do play-off Rachůnek. Pražané si tak už před závěrečným nedělním zápasem základní části, který je čeká v Doněcku, zajistili postup do bojů o Gagarinův pohár.

Před třetí třetinou Sýkora hráče nabádal, aby zvýšili aktivitu, jinak by na to mohli doplatit. "To se povedlo. Měli jsme několik výborných příležitostí. Marcel Hossa mohl dát gól, Surový taky. Dlouho to bylo ošidné, ale nakonec rozhodl Tomáš Rachůnek, který se výborně uvolnil z rohu a rozhodl," dodal Sýkora.

Spartak Moskva - Lev Praha 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Danielsson (T. Rachůnek, Nakládal), 59. T. Rachůnek (Novotný). Rozhodčí: Gusev, Ščeňov - Aljošin, Ivanov. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 3 839.

Spartak Moskva: Lašák - Vasiljev, Obšut, Želdakov, Šefer, Kulik, Mamkin, Demidov, Deněžkin - Suglobov, Radivojevič, Kozlov - Ankudinov, Bušujev, Nikoncev - Michaljov, Bobrov, Jerdakov - Pugolvochin, Voronin, Medveděv. Trenér: Fjodor Kanarejkin.

Lev Praha: Pöperrle - Oystrick, Nakládal, Lepistö, Němec, Mikúš, Mäenpää, Krejčík - T. Rachůnek, Novotný, Danielssson - Birner, Vrána, Řepík - Cipulis, Surový, Hossa - Sekáč, Karamnov, Niživijs - Cingel. Trenér: Václav Sýkora.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články