Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Karlovy Vary ve druhé třetině zničily Vítkovice

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů porazili ve 47. kole extraligy Vítkovice vysoko 8:3. Bitvu celků na hraně desítky rozhodli Západočeši šestigólovou smrští ve druhé části a oživili tak své naděje na postup do vyřazovacích bojů. Na desáté Ostravany ztrácí po dnešku šest bodů, ale mají oproti nim zápas k dobru.

Uběhlo 11 vteřin od úvodního buly a navrátilec v sestavě domácích Kumstát mohl při samostatném nájezdu otevřít skóre, jenže nedal. To se však přece jen měnilo už o minutu později, když přesilovou hru Energie využil střelou od modré Drtina. Radost domácích netrvala dlouho; o 25 vteřin později při vyloučení Poláka srovnal střelou zblízka Kudělka. I přes obdrženou branku si v prvním dějství udržovali převahu Západočeši.

V 11. minutě při vyloučení Voráčka a Stehlíka dostali domácí příležitost hrát 83 vteřin přesilovku pět proti třem. Při ní si jedinečnou šanci vytvořil Pech, který po ideální přihrávce Proška minul zcela odkrytou branku. Radost v KV Areně propukla až ve 13. minutě - hostující obránci nechali před Málkem zcela osamoceného Doležala, jenž natřikrát protlačil podruhé puk do vítkovické branky.

Když v úvodu druhé třetiny přežila Energie pětiminutový nápor Severomoravanů a střeleckou příležitost Huny, rozpoutali domácí na ledě mimořádný brankostroj. Ve 26. minutě po objetí branky potřetí měnil skóre ve prospěch domácích Zaťovič. O čtyři minuty později našel Skladaný nezištnou přihrávkou Poláka a ten se nemýlil. Ještě nedozněl jásot tribun a Málka z branky na střídačku vyhnal bombou z mezikruží Skuhravý. Hostům v této fázi utkání nepomohl oddechový čas, ale ani výměna gólmanů.

Šestou brankou přivítal Šindeláře mezi tyčemi opět Zaťovič. Po hrubé chybě obránců hostí a vítkovického brankáře, jemuž poskakující puk vypadl z lapačky, se stav zápasu měnil posedmé díky Polákovi. Třetinu naprostého zmaru Ostravanů ukončil svým důrazem v brankovišti Grman. Závěrečných dvacet minut se za rozhodnutého stavu již hrálo jen z povinnosti. Využitím dvou přesilových her se Vítkovicím ve 42. a 60. minutě podařilo Hunou a Bartánusem alespoň kosmeticky upravit hrozivě vypadající skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Vítkovice

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 8:3 (2:1, 6:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. J. Drtina (Zaťovič, Prošek), 13. Doležal (Grman), 26. Zaťovič (Kumstát), 30. V. Polák (Skladaný, Pohl), 31. Skuhravý (J. Látal, Bicek), 32. Zaťovič, 35. V. Polák (Pohl), 38. Grman (Pech, Kumstát) - 2. Kudělka (J. Káňa), 42. Huna (Roman, Svačina), 60. Bartánus (Rehák, R. Hruška). Rozhodčí: Turčan, Polák - Pešek, Bádal. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:3. Diváci: 3069.

Karlovy Vary: Závorka - J. Drtina, Prošek, Gulaši, Grman, J. Látal, Kloz, Gründling - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, V. Polák, Skladaný - Bicek, Skuhravý, Doležal - Košťál, Vachovec, Zucker - Roman Vlach. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Vítkovice: Málek (31. Šindelář) - Barinka, Kudělka, Voráček, Malík, R. Stehlík, Lučka, Rehák, L. Kovář - Húževka, Burger, Klimek - Svačina, Roman, Huna - Strapáč, R. Hruška, Ujčík - J. Káňa, Szturc, Bartánus. Trenéři: Oremus a Svozil.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "My jsme zápas začali velmi dobře; už v první třetině jsme si vypracovali dostatek šancí, hráli jsme tam i poměrně dlouhou přesilovku pět na tři, kterou jsme ale nevyužili. Nicméně ve druhé třetině jsme měli výborný pohyb a všechno, do čeho jsme plácli, nám spadlo do branky. Jsem za dnešní výkon hrozně rád, protože kluci makali na sto procent. Náš cíl dostat se do předkola je hodně vzdálený, udělali jsme ale první krok. Třetí třetina se již odehrála z povinnosti."

Peter Oremus (Vítkovice): "Z naší strany byla představa o dnešním zápase a našem výkonu úplně jiná, než jak dopadl výsledek. To, co jsme si před zápasem řekli a s čím jsme do Karlových Varů přijeli, jsme absolutně nesplnili. Zejména ve druhé třetině nastal takový výpadek, který určil výsledek. A ten pro nás dopadl velmi špatně."

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články