Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

České Budějovice udolaly Chomutov až v poslední třetině

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 47. extraligovém kole Chomutov 2:0. Jihočeši si upevnili pozici v desítce, až do 49. minuty byl ale stav bezbrankový. Chomutov prohrál po předchozích třech vítězstvích. Góly vstřelili Lukáš Květoň a František Ptáček, brankář Jakub Kovář vychytal druhé čisté konto v sezoně.

České Budějovice - Chomutov
zdroj: ČTK autor: David Veis

Aktivněji začali hostující Piráti. V první minutě dostal Kraft přihrávku před branku, ale nikým neatakovaný před Kovářem neuspěl. Brzy měl velkou šanci Kubinčák, ani on se však neprosadil. U domácího týmu o překonání pozorného Hanuljaka marně usilovali Podlešák a Dej, v dalším průběhu také Vráblík po nápřahu od modré nebo Langhammer z bezprostřední blízkosti. Chomutovský brankář zneškodnil i pokusy Suji a Mertla.

Kovář naproti tomu za pomoci obránců vyřešil několikrát nepříjemný závar. V úvodu druhého dějství překvapil hosty obránce Vydarený, jenž prokličkoval až před branku. Zakončit nedokázal, ale vynutil si faul Pulpána, jenže přesilovka domácích byla neplodná. Při vyrovnaném počtu hráčů měl šanci Divíšek, padajícího Kováře ovšem neprostřelil. Po dlouhém pasu od Kotalíka ve 26. minutě jel od modré čáry sólově Šimánek, jehož nedovoleně atakoval Macháček, ale nařízené trestné střílení Šimánek nedal.

Na Hanuljaka se řítil také osamocený Luňák a znovu neúspěšně. Gólem neskončily ani pokusy domácího Kotalíka a chomutovského Krafta. Urputný hokej pokračoval i ve třetí třetině. Jednu z mála vážných příležitostí měl Podlešák, jenž převzal puk od Mertla a po nápřahu z dálky trefil tyčku. Při hře čtyři na čtyři pálil od modré také Šimánek a po zadovce od Ptáčka střílel švihem Dej.

Osudný moment pro hosty nastal při trestu Mertla, kdy Pulpánovi v útočném pásmu sklouzl kotouč z hole, Jihočeši se dostali do přečíslení tři na dva a Květoň střelou z mezikruží ve vlastním oslabení otevřel skóre. O dvě minuty později - tentokrát v přesilovce - zvýšil Ptáček bombou od bočního mantinelu. Piráti hráli minutu v power play, ale skóre už se nezměnilo.

HC Mountfield České Budějovice - Piráti Chomutov 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 49. L. Květoň (Langhammer, Ptáček), 51. Ptáček (Dej). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4085.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank - Suja, Mertl, Podlešák - Dej, Kotalík, Šimánek - Luňák, Langhammer, L. Květoň - Rousek, Knotek, Červený. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Pulpán, Palin, Bartejs, Rutta, Macháček, J. Stehlík, Mrázek - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Šagát, Kraft, Hřebejk - Důras, Sikora, Hromas - Zálešák, Kůs, T. Káňa. Trenéři: Čelanský a Skořepa.

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Na Chomutov to moc neumíme a čekali jsme, že zápas bude těžký, což se potvrdilo. Bylo důležité neztratit trpělivost, dostat se do zápasu a čekat na akci, která se nám povede. Jsou to pro nás hodně cenné tři body."

Jiří Čelanský (Chomutov): "Přijeli jsme bodovat a nejsme spokojeni s výsledkem. Vyšel nám začátek, byli jsme živější a měli více šancí. Druhá třetina ale již patřila domácím, naštěstí jsme nedostali gól z trestného střílení. Ve třetí třetině jsme neproměnili přesilovku a naopak v ní inkasovali. Body zůstaly spravedlivě v Budějovicích."

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články