Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hadamczik litoval jedné nepovedé třetiny, jinak byl s výkonem spokojen

Malmö (Švédsko) – Vůle vyhrávat, dobrá defenzivní hra a kvalitní výkony mladých hráčů, to byla hlavní pozitiva, která našel český trenér Alois Hadamczik na představení českých hokejistů na Švédských hrách, na nichž skončili po dvou výhrách ze tří zápasů druzí. Na třetím podniku Euro Hockey Tour našel pouze jedno negativum.

"Nejsem spokojený jen s jednou třetinou proti Finsku," poukázal Hadamczik na druhou dvacetiminutovku duelu proti Finům, ve které byli jeho svěřenci často vylučováni a prohráli ji 0:2. "Jinak se mi přístup hráčů líbil. Za dva tréninky se nám podařilo vytvořit určitý obraz mužstva, ukázala se jeho vůle vyhrávat. Měl jsem tu dobrý tým," zhodnotil Hadamczik turnaj.

Češi dokázali uspět s defenzivním herním stylem. Proti Švédsku neinkasovali, proti Rusku jen jednou. "Osobně tomu systému věřím, protože nám přináší úspěch. Ale nedělám to ani já ani vy, ale hráči. A je třeba, aby to oni vzali za své na place a věřili tomu. Pak se dostaví výsledky," podotkl reprezentační kouč.

I na severu Evropy se ale potvrdilo, že národní tým dává málo branek. V Malmö se prosadil čtyřikrát ve třech duelech. "Pořád dáváme málo gólů, ale je pravda, že v mezinárodním hokeji to jinak nejde, není to tak jednoduché, všechno je rychlejší. Já jsem spokojený s tím, že se hráči dokázali přizpůsobit hře tady na mezinárodní scéně," uvedl Hadamczik.

Potěšily ho výkony mladších hráčů Krejčíka, Zámorského, Tomáše Rachůnka a Hertla. "Když se podíváte na sestavy jiných týmů, jsme na tom věkovým průměrem stejně jako ostatní, ale máme čtyři mladé hráče. Soupeři mají většinou hráče od pětadvaceti výš. Dostávají šanci, protože někteří hráči jako Irgl, Hubáček, Čáslava stárnou a my potřebujeme přivést další generaci," řekl.

Hadamczik už před turnajem prohlásil, že podstatná část současného týmu může jet na mistrovství světa. A zopakoval to i po jeho skončení. "Jsem přesvědčený, že jsme tu měli základ pro šampionát. Z tohoto týmu pojede takových dvanáct až patnáct hráčů. Takový ten tým prostě je," podotkl Hadamczik.

"Některé hráče máme ještě doma momentálně zraněné, někoho máme v Evropě. Uvidíme, jakou výkonnost budou mít. Podíváme se na ty, co hrají třeba ve Švýcarsku, uvidíme, kdo bude k dispozici z NHL, a podle toho tým sestavíme. V tomto ohledu je tohle ale nejtěžší sezona, co koučuji," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články