Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Oulu mu nesedlo, ve Slovanu je Vondrka spokojený. A těší se na reprezentaci

Malmö - Hokejový útočník Michal Vondrka prožil v minulé sezoně nepovedené angažmá ve finském Kärpätu Oulu, které skončilo předčasně návratem do Slavie. Jeho druhý pokus v zahraničí zatím vypadá diametrálně odlišně. Ve Slovanu Bratislava, který je jedním ze soupeřů pražského Lva v KHL, je spokojený a patří ke klíčovým hráčům týmu. Jeho výkony neunikly ani pozornosti reprezentačního kouče Aloise Hadamczika.

Ve Slovanu na něho spoléhají, prostor na ledě dostává velký a ve 44 zápasech se odvděčil 20 kanadskými body (9+11). "Než jsem tam šel, měl jsem schůzku s trenérem Čadou, řekli jsme si, co a jak a co ode mě čeká. A když mi řekl, že mi chce dát prostor, když budu hrát dobře, šel jsem to zkusit," popsal Vondrka.

Angažmá je podobné jako v českém prostředí, což ještě umocňuje český trenér Rostislav Čada na střídačce. "Hrajeme sice takový defenzivní styl, ale zatím to vychází a bodů máme nad očekávání. Divácká kulisa je tam fantastická a tím hokejem žije celé Slovensko. Vůbec nic mi tam nechybí," pochvaloval si Vondrka.

V Kärpätu zažil zcela odlišný přístup. "Trenér mě nechal hrát v létě, ale když potom začala sezona, tak se v druhém zápase zranil Ivan Huml. My jsme spolu byli v jedné lajně, hráli jsme spolu všechno, ale Ivan byl zraněný 10 zápasů a od jeho zranění jsem byl na ledě asi tři minuty za zápas. A to se toho fakt moc udělat nedá," konstatoval Vondrka. Nakonec vzal působení ve Finsku jako cennou zkušenost do života. "A teď si to užívám," dodal.

Český tým čeká na Švédských hrách boj o nápravu reputace po nepovedené akci v Moskvě, na níž skončil bez bodu poslední. "Z toho úhlu nad tím ale tolik nepřemýšlím. První turnaj se nám enormně povedl, to bylo super. Že se nepovedl druhý turnaj, za tím byly asi určité faktory, ale já to teď v hlavě vůbec nemám. Těším se na turnaj, co bude," řekl Vondrka.

Švédské hokejové hry se hrají nově v Malmö, reprezentantům se změna líbí

"I pro lidi je lepší, když se to přesune do jiných měst. Mají možnost vidět hrát národní tým. Byl jsem ale překvapený, jak nádherná ta hala je," řekl útočník Jakub Petružálek novinářům po středečním tréninku v aréně pro 12 500 diváků. Otevřena byla v listopadu 2008 a před dvěma lety se zde konalo například mistrovství světa v házené.

Otázkou je, jaká bude kvalita ledu v Malmö areně. Po středečním večerním tréninku čeští hráči přiznali, že není ideální. "Zdá se mi, že led je trochu zvláštní. Pro nás brankáře bude nepříjemné, že když hráči zabrzdí, tak lítá strašně moc sněhu od nožů (bruslí). Myslím si, že párkrát dostaneme pěknou spršku," uvedl Kovář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články