Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta útočí na klubový rekord, Vítkovice s Pardubicemi bojují o play-off

Praha - O poslední krok k rekordní desáté výhře za sebou budou v úterní dohrávce 13. extraligového kola usilovat hokejisté pražské Sparty. Soupeřem jim bude Kometa Brno, jejíž série je opačná - finalista minulého ročníku prohrál už pětkrát po sobě. Na programu je i dohrávka 21. kola mezi Slavií a Libercem a důležitý předehrávaný souboj Vítkovic s Pardubicemi (48. kolo). Utkání Sparta - Brno sledujte od 18:00 živě na programu ČT sport a našem webu, komentují Ondřej Zamazal a Milan Antoš.

17:00 Vítkovice - Pardubice (předehrávka 48. kola)

Vítkovice mají ideální příležitost zbavit se přímého rivala v boji o desítku - výhrou by se Pardubicím osm kol před koncem základní části vzdálily na osm bodů. Jenže poslední domácí zápasy proti soupeřům ze středu tabulky Ostravanům herně nevyšly podle představ, proti Varům, Budějovicím, Kladnu a Litvínovu braly polovinu možných bodů. "Jsme si vědomi toho, že se hraje o důležité body. A chceme ten zápas zvládnout, byť Pardubice budou velmi těžký soupeř," řekl trenér Peter Oremus.

"Samozřejmě to bude velice těžký zápas, protože Vítkovice jsou jeden z našich soupeřů v boji o desítku. My se nahoru nedíváme. Jedeme tam s podobným hokejem, jaký v poslední době předvádíme. To je zabezpečená obrana a trpělivost. Budeme chtít navázat na zlepšené výkony v posledních zápasech," uvedl asistent trenéra Východočechů David Pospíšil.

18:00 Sparta - Brno (dohrávka 13. kola), ČT sport

Sparta devítizápasovou šňůru výher zažila už v sezonách 1952/53, 1964/65, 1987/88 a v play-off v roce 2000, desáté vítězství však ještě nikdy přidat nedokázala. Kouč Josef Jandač krotí před soubojem s Kometou přehnaný optimismus. "Jakmile si budeme myslet, že jsme nějací borci, tak je to špatné. Dostali jsme se do desítky a teď tou šňůrou do šestky. Nikdo ale nemá vzdušné zámky. Musíme pokračovat zápas od zápasu," prohlásil Jandač.

Kometa se potácí ve výsledkové krizi a po nezdarech se její náskok od barážových hranic ztenčuje. V posledních 15 utkáních se pouze jednou radovala z tříbodového vítězství, když zdolala poslední Chomutov. "Nedaří se nám střelecky, neproměňujeme šance. Alespoň v defenzivě se naše hra zlepšila," uvedl trenér Zdeněk Venera. "Sparta se výrazně zvedla, po vítězné sérii je v psychické pohodě. Hrát se však dá s každým a rádi bychom si odvezli nějaký bodový zisk," řekl kouč.

18:15 Slavia - Liberec (dohrávka 21. kola)

Čtvrtá Slavia přivítá Liberec a bude chtít odčinit nedělní prohru 0:2 v Karlových Varech. Výhra v základní hrací době by znamenala, že se svěřenci kouče Vladimíra Růžičky bodově dotáhnou na třetí Třinec a zároveň by jim zajistila i velice nadějný devítibodový náskok na sedmé Kladno.

Severočeši začali pod novým koučem Pavlem Hynkem skvěle a po důležité výhře 6:3 v Chomutově porazili stejným výsledkem i Plzeň. "Věřím, že ty dva zápasy nám trošku zvednou sebevědomí, ale zároveň si musíme uchovat pokoru, bojovnost a nasazení," uvedl Hynek. "Pokud se chceme posunout někam výš, potřebujeme bodovat každý zápas a udělat nějakou větší bodovou šňůru. S tím se taky na každé utkání připravujeme - jako kdyby mělo být poslední," přiblížil Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články