Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň nadále v křeči, prohrála i v Liberci

Liberec - Hokejisté předposledního Liberce zvítězili v utkání 44. kola extraligy nad vedoucí Plzní 6:3 a i podruhé pod vedením nového trenéra Pavla Hynka naplno bodovali. Hattrickem se na tom podílel útočník Radek Duda, který ve čtvrtečním utkání v Chomutově (6:3) nemohl hrát. Plzeň si naopak připsala sedmou porážku za sebou.

Liberec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V úvodu se domácí ubránili při trestu Dudy, jehož po návratu z trestné lavice našel přihrávkou zpoza branky Galamboš a bývalá opora Plzně otevřela skóre. Na druhé straně zahrozil Kovář a dokonce v oslabení Pletka. Domácí ale pokračovali v aktivní hře a dočkali se odměny. V 11. minutě po Štichově střele dorazil puk za Svobodova záda Pospíšil. Hosté se dočkali o minutu později. Strakovo nahození tečoval bruslí Johnson a sudí po konzultaci s videorozhodčím gól uznali. Domácí se ale nenechali vyvést z tempa a pokračovali v aktivní hře.

Ve 14. minutě s po Nedvědově akci trefil znovu Duda a Svobodu vystřídal v plzeňské brance Mazanec. O dvě minuty později Plzeň překonala Schwarze, ale gól nebyl uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. V úvodu druhé části mohl zvýšit náskok Bílých Tygrů v oslabení Bulík, ale v úniku na Mazance nevyzrál. Vzápětí početní výhodu zužitkoval Pletka. Plzeň pokračovala v aktivitě a domácí odolávali díky dobře chytajícímu Schwarzovi až do 30. minuty, kdy při hře čtyř proti čtyřem vyrovnal Hanzlík.

Liberec ale opět získal vedení ve 33. minutě, kdy při Mozíkově trestu po přihrávce Nedvěda přesnou střelou z ostrého úhlu zkompletoval hattrick Duda. Ve 38. minutě se snažil vyrovnat nejlepší plzeňský střelec Gulaš, ale s jeho střelou si Schwarz lehce poradil. Úvod závěrečného dějství patřil Liberci a ve 46. minutě Dušek střelou od mantinelu zvýšil na 5:3. Plzeň pokračovala v tlaku, ale obrana Liberce pracovala dobře a vyloženou šanci nepřipustila.

Navíc se Bílí Tygři stále snažili o ohrožení Mazance. Až v 56. minutě se jejich obranným valem protáhl Straka, ale Schwarz výtečně zasáhl. Necelé tři minuty před koncem plzeňský trenér Razým odvolal Mazance a hosté zkusili power play. Tlak Plzně byl obrovský, ale Schwarz se několikrát blýskl výbornými zákroky. Výsledek ještě dovršil 23 sekund před koncem v power play Bulík, který si tak v druhém zápasem za Bílé Tygry připsal první trefu.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 6:3 (3:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Duda (Galamboš), 11. T. Pospíšil (Štich, Jánošík), 14. Duda (Nedvěd, Ulrych), 33. Duda (Nedvěd), 46. Dušek (Nedvěd, Ulrych), 60. Bulík (T. Urban, Kica) - 12. Johnson (Martin Straka, Gulaš), 23. Pletka (Martin Straka, Johnson), 30. Jiří Hanzlík (Jan Kovář, Kratěna). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 4056.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Štich, Jánošík, Výtisk, Ulrych, Moravec - Duda, Nedvěd, Dušek - T. Pospíšil, Filippi, Víšek - Bulíř, Bulík, Kica - Bárta, T. Urban, Galamboš - Vantuch. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Plzeň: A. Svoboda (14. Mazanec) - Jiří Hanzlík, Slovák, Havíř, J. Jeřábek, Mozík, St. Pierre, Boháč - Gulaš, Martin Straka, Johnson - Kratěna, Jan Kovář, Vlasák - Balej, Kašpařík, Pletka - Petruška, Lev, Hollweg - Havlíček. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Milan Černý (Liberec): "Plzeň pro nás byla strašně těžký soupeř. I přes to konečné skóre tam byly z naší strany pasáže, kdy jsme měli problémy ve vlastním obranném pásmu. Plzeň to díky tomu dotáhla k vyrovnání. Naštěstí jsme znovu odskočili a těch šest vstřelených branek ve dvou zápasech po sobě, to bude, doufám, pro tým povzbuzení."

Michal Straka (Plzeň): "My jsme měli hned na začátku přesilovku, ale špatně jsme s ní naložili. Pak jsme pustili Liberec do vedení 3:1. Vyměnili jsme Adama Svobodu, protože tam byl docela laciný druhý gól. Ve druhé třetině se nám nedala upřít snaha a bojovnost. Dotáhli jsme to na 3:3, pak ale následovalo naše oslabení a opět laciný gól na 3:4. V naší současné formě už jsme neměli sílu to otočit. Domácí navíc dali gól na 5:3 a pak to dovedli do konce."

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články