Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Vítkovice rozhodly o výhře v Třinci v samém závěru

Třinec - Vítězné domácí tažení hokejistů Třince zarazily ve 43. kole extraligy Vítkovice, které v tradičním derby vyhrály ve Werk Aréně 5:4. Rozhodující gól vstřelil v 59. minutě v přesilovce pět na tři nejlepší vítkovický kanonýr Rudolf Huna. Ocelářům, kteří se předtím dokázali dotáhnout ze ztráty 1:4, tak přichystal první domácí porážku po osmi výhrách za sebou.

Třinec - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Čtvrté derby v sezoně nachytalo nejlepší extraligový celek na domácích hřištích hned v úvodu v nedbalkách. S vedoucím gólem, který dal v přesilové hře po ideální Romanově přihrávce Svačina už v páté minutě, rozpoutal ostravský celek střeleckou smršť. Třinec jí však výrazně napomáhal. Páchal hrubé chyby v defenzivě středního pásma, které soupeř nemilosrdně trestal. Už o 23 sekund později domácí otevřeli dálnici před Hruškou, který švihem nedal Hrubcovi šanci. Domácí se po rozpačitém úvodu začali zvedat.

Klimenta po akci Polanského zblízka snížil, ale Vítkovice kontrovaly dalšími dvěma údery. Chytrým švihem zpoza obránce zavěsil Svačina a Voráček vyhnal gólem v oslabení Hrubce na střídačku. Tak lehké to ale hosté neměli. Třinec udělal další změny v sestavě, stáhl hru do tří pětek, od druhé části přidal ještě jeden rychlostní stupeň a ve Werk Aréně rozehrál strhující hokejovou partii.

Neproměněnou možnost Květoně napravil opět Klimenta, který bekhendem pokořil Málka. Když vzápětí rostoucí tlak zúročil kontaktní trefou z dorážky ještě Lojek, braly si vystrašené Vítkovice už ve 27. minutě oddechový čas. Hrabal i tak při přesilovce atakoval vyrovnání, do jeho rány však Málek ve 32. minutě vložil vyrážečku. Vyrovnat se nepovedlo ani Růžičkovi, jemuž nezbyl v těsné blízkosti před Málkem manévrovací prostor, na druhé straně Hamerlík Oceláře podržel při výpadu Štencela.

I když v třetí části se hra poněkud zklidnila, domácí dosáhli kýženého vyrovnání. A postaral se o něj přesnou ranou z mezikruží Ovčačík, který v létě do Třince přišel právě z Vítkovic. Oceláři byli od druhé části lepší, a kdyby v závěru řádné doby mířili z gólových parket Rákos nebo Adamský lépe, nemusely domácím zbýt pouze oči pro pláč. Hostům se v závěru naskytla půlminutová výhoda přesilovky pět na tři a Huna na jejím konci po rychlé souhře rozhodl 112 sekund před koncem o výhře Vítkovic.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 4:5 (1:4, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Klimenta (Polanský), 26. Klimenta (Polanský, Adamský), 27. Lojek (Adamský), 48. Ovčačík (M. Růžička, Varaďa) - 5. Svačina (Roman, Voráček), 5. R. Hruška (Ujčík, Kudělka), 14. Svačina (Roman, Sloboda), 17. Voráček (Malík, Szturc), 59. Huna (Sloboda, Svačina). Rozhodčí: Šír, Minář - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4619.

Třinec: Hrubec (17. Hamerlík) - Roth, Ovčačík, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Kania - M. Růžička, Peterek, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Orsava - Klimenta, Polanský, Adamský - Hrňa, Matuš, Zagrapan. Trenéři: Turek a Janků.

Vítkovice: Málek - Malík, Štencel, Sloboda, Voráček, Kudělka, Pastor, Sedlák - Klimek, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Strapáč - Kucsera, Kolouch, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Josef Turek (Třinec): "První třetinu jsme měli slabou. Začali jsme dvěma vyloučeními, prvních pět minut jsme byli pod obrovským tlakem Vítkovic. Tím jsme jim nastartovali zápas. Ve druhé třetině jsme hráli velmi dobře, stáhli jsme to na tři pětky a ve třetí třetině vyrovnali. Ze ztraceného zápasu jsme sahali alespoň po bodu, ale bohužel přišel rozhodující gól v oslabení tři na pět."

Peter Oremus (Vítkovice): "První třetina byla z naší strany výborná. Dostali jsme se v ní do tříbrankového vedení. Ve druhé třetině jsme ale polevili. Ukázalo se, že proti tak výbornému týmu, jako je Třinec, se prostě nemůžeme nechat vpředu zlákat. Toho také soupeř následně využil. Výhra za první a třetí třetinu nás těší. Teď na to musíme navázat doma s Litvínovem."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články