Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Chomutov porazil Pardubice a připsal si důležité body

Chomutov - Hokejisté Chomutova porazili ve 41. kole extraligy Pardubice těsně 4:3. Nováček proti obhájci titulu ukončil černou sérii čtyř zápasů, v nichž nebodoval, a přiblížil se na bod Liberci. Hosté jsou po páté prohře ze šesti posledních zápasů venku jedenáctí. Dva góly v dresu vítězů zaznamenal Štěpán Hřebejk.

V první třetině byli aktivnější domácí. Pardubičtí ohrožovali Kostúra jen sporadicky a do šancí se dostali až v závěru třetiny. Vedení přinesla Chomutovu druhá přesilová hra, kdy Hruška mezi rukou a tělem prostřelil Koutského. Nejnebezpečnějším hráčem domácích byl Hřebejk, který v deváté minutě natřikrát dorážel puk, ale ani jeden pokus nebyl úspěšný. Pardubice si největší příležitost vypracovaly rovněž v přesilové hře.

Endál dostal krásnou přihrávku mezi kruhy, ale vysoko přestřelil domácí branku. Druhá třetina začala šťastně pro domácí - 80 sekund po jejím zahájení zvýšili Piráti na 2:0, když Hřebejk poslal puk před branku, kde do něho plácl Kraft a ten mezi betony Koutského prošel do branky. Hosté se dostali do hry ve 26. minutě po hezké akci Zohorny a Tybora, jenž sám před Kostúrem bezpečně zakončil bekhendem do protipohybu gólmana.

V 34. minutě se dočkal dvě sekundy po skončení přesilové hry Hřebejk. Rutta zachytil na modré čáře pardubické vyhození, neukvapil se, mezi dvěma beky našel volného Hřebejka a ten překonal Koutského. Už za tři minuty ale Pardubice opět snížily. Po zmatcích v domácí obraně se kotouč dostal k Endálovi, jenž objel Kostúra a zakončil pohodlně do prázdné brány.

Třetí třetina se dlouho odehrávala v poklidném tempu, Východočeši si nedokázali vypracovat střeleckou příležitost ani při přesilovkách. Až při početní výhodě domácích Semorád vybojoval kotouč na modré, najel si před Kostúra a ranou mezi jeho betony vyrovnal. Vítězná branka Pirátů přišla v 52. minutě po chybné rozehrávce hostí, kterou zachytil Šagát, přihrál Hřebejkovi a ten propálil Koutského mezi betony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Pardubice

Piráti Chomutov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3 (1:0, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. D. Hruška (Macháček), 22. Kraft (Hřebejk), 34. Hřebejk (Rutta), 52. Hřebejk (Šagát) - 26. Tybor (T. Zohorna, Benák), 37. Endál (Tybor, T. Nosek), 49. Semorád. Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Bádal, Ondráček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3517.

Chomutov: Kostúr - Palin, Macháček, Rutta, Pulpán, Lučka, Mrázek, Bartejs - D. Hruška, Zálešák, Důras - Šagát, Kraft, Hřebejk - Lušňák, Sikora, Hromas - Račuk, Kůs, Y. Treille. Trenéři: Antonik, Liška a Mikšovic.

Pardubice: Koutský - Píša, Vašíček, Gawryletz, Mocek, Benák, V. Kočí - Bartek, T. Nosek, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - Cetkovský, Nahodil, Semorád - Endál, T. Zohorna, Tybor. Trenéři: Trličík, Lubina a Pospíšil.

Stanislav Mikšovic (Chomutov): "Potřebovali jsme takový zápas. Uspět i třeba trochu se štěstím, protože na hráčích leží deka, ale naštěstí jsme to zvládli. Bylo to vybojované, nebylo to o kráse, situace jsme řešili v křeči, ale jsme moc rádi za tři body."

David Pospíšil (Pardubice): "Odehráli jsme trochu nešťastné utkání. Závěrečný gól padl po nevynucené chybě, kde kotouč skočil. Druhá věc je, že jsme začali hrát až za stavu, kdy jsme prohrávali o dva góly. V tu chvíli jsme se stali mužstvem, které začalo hrát agresivní hokej plný pohybu. V tom momentě jsme byli lepším týmem. Už se nám to ale stalo několikrát za sebou. Čekáme, až se soupeř dostane do vedení, teprve pak začneme hrát. Navíc jsme udělali několik chyb při střídání, připravili jsme se tím o rovnovážnou hru a šli kvůli tomu do oslabení. Mrzí nás, že aspoň bod jsme nezískali a utkání nedotáhli do prodloužení."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články