Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice přivítají v dohrávce předposlední Liberec

Pardubice - V dohrávce 23. kola extraligy hokejisté Pardubic přivítají předposlední Liberec a mají šanci setřást jednoho z pronásledovatelů v honbě za umístěním v první desítce a postupem do předkola play-off. Oba týmy dělí v tabulce jedenáct bodů a Bílým Tygrům se krátí čas, v němž mohou ještě zachránit sezonu.

"Kluci moc dobře vědí, že je zítra čeká soupeř, kterému se zrovna moc nedaří. Jsme trochu pod tlakem z toho důvodu, že tři body jsou povinné a zároveň strašně důležité. Nesmíme nic podcenit a opomenout," uvedl asistent pardubického trenéra David Pospíšil. Dobře ví, že proti týmu, který je v podobné situaci jako Liberec, se nehraje dobře.

"Je to hodně nebezpečné. Soupeř, kterému se nedaří nebo nepodává takové výkony, jaké by si představoval, se musí někdy chytit a zastavit sérii porážek. A Liberec není zas tak špatný tým - ani hráčsky ani herně - aby prohrával donekonečna. Nechceme, aby se chytili právě na nás," dodal Pospíšil. 

Liberec třikrát za sebou prohrál a především poslední dva zápasy se mu nepovedly, když odjel s debaklem 1:7 z ledu Vítkovic a následně nestačil doma na Kladno. Naděje na účast ve vyřazovacích bojích je čím dál menší, Severočeši ale ještě odmítají skládat zbraně.

"Věřím, že složitou situaci zvládneme a půjdeme nahoru, tým na to určitě má," řekl klubovému webu gólman Marek Schwarz, jenž v minulém týdnu přišel ze Sparty výměnou za Marka Pince. "Snad týmu pomůžu a začneme vyhrávat. Play-out ani baráž nechce hrát nikdo z nás. Je jasné, že současná situace není ideální, přesto věřím, že se nám podaří pár zápasů a ještě to celé zachráníme," uvedl. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články