Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta jede do Brna, Pardubice mohou se Zlínem napravit debakl

Praha - Příležitost alespoň částečně odčinit středeční debakl 2:9 ze Sparty budou mít v pátek v 39. kole extraligy hokejisté Pardubic. Přivítají druhý Zlín, který porazili pětkrát za sebou. Zajímavý souboj na hraně první šestky svedou Kometa Brno a Sparta, které od sebe dělí jen dva body. Utkání Litvínov – Chomutov sledujte od 18:00 exkluzivně na našem webu, komentují Michal Dusík a Pavel Richter.

17:00 Vítkovice - Liberec

Vítkovice přivítají Liberec a chtějí navázat na výhru z Chomutova. "Podařilo se nám získat tři body a zase jsme se o kousek posunuli k příčkám, které zajišťují play-off. Výhra nás potěšila, teď to musíme potvrdit i v domácím zápase," řekl kouč Peter Oremus klubovému webu.

Předposlední Severočeši ztrácejí na Ostravany 10 bodů a mají přímou šanci něco ze svého manka na první desítku ukrojit. "Hrajeme teď všechna utkání s týmy okolo a je pro nás důležité bodovat nejen s ohledem na první desítku, ale i skupinu o udržení, kdyby se to nepovedlo. Hrajeme o hodně důležité body," prohlásil kouč Filip Pešán.

18:00 Pardubice - Zlín

Východočeši zatím nepřenechali Zlínu v sezoně ani bod, spoléhat na tuto bilanci ale nehodlají. "Tady byla tehdy jiná sestava. O Zlínu víme, že hraje výbornou obranu, rychlé protiútoky a má dobré přesilovky. Má na to šikovné hráče a na to si musíme dát pozor," řekl kouč Mojmír Trličík.

Zlínští jsou v herní pohodě. V posledních dvou domácích duelech zdolali České Budějovice i lídra tabulky Plzeň. Nyní je čeká obhájce titulu z Pardubic. "Dlouhodobě se nám proti Pardubicím nedaří, rádi bychom už tuto špatnou sérii otočili," poznamenal kouč Rostislav Vlach. V debaklu Pardubic na Spartě nevidí výhodu. "Po takovém hrubě nepovedeném zápase se budou chtít zvednout. Očekávám v jejich hře větší koncentraci," řekl Vlach.

18:00 Brno - Sparta

Hokejisté Brna se pomalu zvedají z výsledkové krize, úterní výhra v prodloužení v Liberci je hodně povzbudila. Ovšem na tříbodové vítězství čeká Kometa už osm zápasů a ráda by tuto šňůru přetrhla proti Spartě. "Současná Sparta je zcela jiná než na začátku soutěže. Tým se dostal do loňské pohody, proto nás v žádném případě nečeká snadný zápas," uvedl kouč Zdeněk Venera.

Sparta má příležitost nakouknout do první šestky. K tomu kromě výhry v základní hrací době potřebuje, aby Litvínov neporazil Chomutov. "Vnímáme to jako přímý boj o šestku, ale důležitý je pro nás každý bod," uvedl asistent trenéra Jan Votruba. V naší hře musí být nadále bojovnost a agresivita, snad se Kometa tříbodově nechytí právě na nás," dodal.

18:00 Litvínov - Chomutov

Severočeské derby proti sobě postaví o šestku bojující Litvínov s posledním Chomutovem. Domácí stále nemohou počítat s Trávníčkem, jenž by se měl dozvědět vynucenou délku absence po lékařském vyšetření v příštím týdnu. "První tři střídání, než se otočí jejich lajny, budeme muset ustát tlak, protože na nás vlétnou. Když to vydržíme, myslím, že budeme mít šanci uspět," uvedl na klubovém webu hostující útočník Račuk.

18:00 Karlovy Vary - Kladno

Definitivně bez Jaromíra Jágra, který dnes ráno odletěl do zámoří, se na ledě dvanáctých Karlových Varů představí Kladno. Středočeši v posledním zápase udolali doma Litvínov, dařilo se i Karlovým Varům, které porazily České Budějovice na jejich vlastním ledě.

18:15 Slavia – České Budějovice

Slavia v Třinci okusila hořkost porážky poprvé po sérii šesti výher a přivítá České Budějovice, které jsou na tom nejen tabulkově výrazně hůře. Jihočeši už se pět kol nedočkali zisku jediného bodu. "Je naprosto zřejmé, že pro nás je každý zápas klíčový. Nelze si vybírat, zda hrajeme doma, či venku, nebo s jakým soupeřem. Slavia podává solidní výkony a daří se jí. Abychom uspěli, budeme potřebovat především ustát každý souboj a nenechat se přetlačit důrazem soupeře," konstatoval trenér Peter Draisaitl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články