Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Liberec bez Nedvěda prohrál s Brnem v prodloužení

Brno - Hokejisté Komety Brno dokázali zvítězit na ledě Liberce 4:3 v prodloužení a připsali si tak teprve druhou výhru v posledních osmi zápasech. Hosté měli výborný vstup do utkání, když již ve 4. minutě vedli 2:0. Tygři, v jejichž sestavě chyběl díky klubovému trestu kapitán Petr Nedvěd, se však oklepali a ještě do první přestávky vyrovnali. Utkání nakonec dospělo až do prodloužení, které rozhodl šťastným gólem slovenský obránce Juraj Valach. Domácím nepomohly ani dvě trefy Petra Kici.

Liberec - Brno
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Kometa měla raketový vstup do utkání a již po 47 vteřinách hry se ujala vedení brankou Zohorny. Následně putovali na trestnou lavici v krátkém sledu za sebou domácí Výtisk se Štichem a Brno nabídnutou dvojnásobnou výhodu využilo. Na konci pěkné kombinace stál Tomáš Svoboda - 0:2. Domácí se dostávali do hry pomalu a snížení se dočkali v polovině první třetiny, když dokázali rovněž využít přesilovku pět na tři. Víšek zakončoval po perfektní Dudově pasu do prázdné branky. Ve výborné příležitosti se ocitl Bulíř, ale brněnský gólman se vyznamenal. Zaslouženého vyrovnání se liberečtí dočkali v závěru třetiny.

Hosté propadli v útočném pásmu a Kica využil rychlého protiútoku a srovnal stav na 2:2. Také vstup do druhé třetiny vyšel lépe Kometě. Brňané ihned zavřeli Tygry v jejich pásmu a Pinc musel několikrát zasahovat. Převaha hostů byla ještě znásobena vyloučením domácího Ulrycha a Brno přesilovou hru dokázalo podruhé v zápase využít, když Kováčik tvrdě střílel od modré a poslal hosty znovu do vedení. Liberečtí se následně tlačili do útoku a zasypali Trvaje několika střelami.

Šanci na vyrovnání měl Bortňák, jeho zakončení však chyběla větší razance. V další velké příležitosti se ocitl Čakajík, který se mezi kruhy dostal k odraženému kotouči, jeho střela však orazítkovala pouze tyč Trvajovy branky. Do třetí třetiny vstoupili aktivněji domácí. Dobré příležitosti si vypracovali Bortňák s Urbanem, Trvaj byl ale připravený. Na druhé straně zahrozil brněnský Čermák, ale také Pinc vytáhl povedený zákrok. Liberecký tlak i nadále sílil, nebezpečně pálili Duda a Dušek.

V 51. minutě přišlo kýžené vyrovnání, podruhé v zápase se prosadil Kica. Jeho gól ještě musel potvrdit videorozhodčí, neboť domácí útočník tečoval puk do branky bruslí. Minutu před koncem mohl Kica zkompletovat hattrick, ale Trvaj hosty podržel a utkání tak dospělo do prodloužení. Prodloužení mohl po necelé minutě rozhodnout domácí Bulíř, Trvaj však jeho střelu vytěsnil ramenem. Udeřilo tak na opačné straně, když Pinc promáchl lehké Valachovo nahození ze středního pásma.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Brno

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 3:4 v prodl. (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Víšek (Duda, Štich), 20. Kica (Čutta, Bortňák), 51. Kica (Bortňák) - 1. H. Zohorna (J. Hruška), 4. T. Svoboda (Divíšek, J. Hruška), 24. Kováčik (J. Hruška, Čermák), 63. Valach. Rozhodčí: Šindler, Hodek - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. Diváci: 3 557.

Liberec: Pinc - Čakajík, Vitásek, Čutta, Jánošík, Výtisk, Ulrych, Štich - Duda, Filippi, Víšek - Dušek, Bárta, Bulíř - Galamboš, Krejčík, Vantuch - Kica, Bortňák, Urban - J. Vlach. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.

Brno: Trvaj - Bičánek, Švrček, Kováčik, Žižka, Valach, Malec, Dujsík - T. Svoboda, Divíšek, J. Svoboda - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška - Dlouhý, Petrovický, Erat - Dočekal, Koreis, Burian - Wasserbauer. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Milan Černý (Liberec): "Pro nás to byl zápas, který jsme měli vyhrát za tři body. Rozhodl náš špatný vstup do utkání. Poté jsme však dokázali vyrovnat a naše hra byla po celý zápas dobrá. Měli jsme střeleckou převahu. Je škoda, že jsme nebodovali naplno. Prodloužení bylo pro nás nešťastné."

Lubomír Oslizlo (Brno): "Měli jsme výborný vstup do utkání a brzy se ujali vedení 2:0. Poté jsme ale lehce o vedení přišli. Následně jsme přidali třetí gól, domácí ale opět vyrovnali, a tak zápas dospěl až do prodloužení. V něm se přiklonilo štěstí na naši stranu. Dva body z ledu soupeře bereme."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články