Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta chce ukončit vítěznou sérii Pardubic

Praha - Dohrávka mezi Spartou a Pardubicemi uzavře 38. kolo hokejové extraligy. Pro oba celky půjde o důležité body, neboť sice figurují na příčkách zajišťujících předkolo play-off, ale touží vklínit se do konce základní části mezi první šestku a zajistit si tak přímý postup do čtvrtfinále. Zápas začíná v 18:10.

Oba středeční soupeři zatím v novém kalendářním roce neztratili ve dvou vystoupeních ani bod a dařilo se jim navíc střelecky. Sparta dala celkem 11 branek, Východočeši o dvě méně. Pražané bodovali v devíti z posledních deseti utkání, v sezoně dosud nepřenechali obhájcům mistrovského titulu žádné body.

"Pardubice vyhrály tři utkání v řadě a mají velmi dobrou formu. Musíme se na ně dobře připravit a předvést maximální výkon. Je to tým, který má velkou ofenzívní sílu. My před svými fanoušky chceme pochopitelně získat tři body," uvedl asistent trenéra Jan Votruba. Spartě dlouhodobě chybí Pacovský.

"Oběma týmům se bodově daří. Není to o kráse hokeje, ale naopak to svědčí o účelnosti a jednoduchosti hry obou mužstev a dobré obraně. Takhle se bude asi odvíjet i ten zítřejší zápas," předpověděl trenér Východočechů Mojmír Trličík.

Očekává, že v domácím prostředí bude Sparta hodně aktivní. "I podle toho, jak aktivní byla v posledním zápase ve Vítkovicích," připomněl Trličík.

"My jdeme na led s tím, že prvotní je neinkasovat, hrát dobře z obrany a samozřejmě využít příležitost na útok při chybách soupeře nebo při kvalitním protiútoku. Tohle by mělo dvojnásob platit i v utkání na Spartě," doplnil Trličík.

Pardubicím se do sestavy vracejí obránce Píša a útočník Radil, nejistý je naopak start Somíka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články