Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ruská dvacítka udolala Švýcary až na nájezdy

Ufa – S velkými obtížemi se domácí hokejisté probili přes Švýcarsko do semifinále mistrovství světa do dvaceti let. Rusové udolali svého soupeře až na samostatné nájezdy výsledkem 4:3, a to ještě chvíli před koncem dokonce prohrávali. Vítězství Ruska zajistil Nikita Kučerov, který nejdříve 99 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal a pak rozhodl i v páté sérii rozstřel. Sbornou čeká ve čtvrtek boj o finále se Švédskem, Švýcaři si zahrají v pátek od 14:00 s Českou republikou o konečnou pátou pozici.

Ruská dvacítka udolala Švýcary až na nájezdy
zdroj: Isifa/EPA

Sborná přitom v utkání dvakrát vedla. V sedmé minutě obhájcům stříbra poprvé získal náskok při Neuenschwanderově vyloučení Chochlačjov, když předtím gólman Vasilevskij zlikvidoval samostatný únik Richarda. Další přesilovka Rusku nevyšla a Bertschy už další sólový nájezd v oslabení proměnil.

V polovině utkání se domácí radovali po Grigorenkově trefě, ale za tři a půl minuty smazal ztrátu Ness. V druhé části ještě trefil Grigorenko tyč a ve 49. minutě poprvé vedlo Švýcarsko díky Andrighettovi. V závěru třetí třetiny nejdříve Grigorenkův gól nebyl uznán kvůli posunuté brance, ale při Guerraově trestu vyrovnal Kučerov.

Rusové v desetiminutovém nastavení promarnili přesilovku při trestu Martiho, a tak rozhodovaly nájezdy. Jako první se trefil až ve čtvrté sérii Grigorenko, ale Bertaggia byl také úspěšný. Pak překonal Nyffelera také Kučerov, zatímco Vasilevskij vychytal Bertaggiu.

Účast na příštím šampionátu ve Švédsku si zajistili Finové, kteří rozdrtili Německo 8:0 a mají po dvou zápasech skupiny o udržení na kontě plný počet bodů. Po dvou gólech vítězů vstřelili Aleksander Barkov a Ville Pokka, čtyři body za jednu branku a tři asistence zaznamenal Markus Granlund.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články