Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta v dohrávce hostí Třinec, Plzeň jede do Ostravy

Praha - Netradičně v sobotu se budou v hokejové extralize odehrávat líté boje na dvou stadionech. V rámci 32. kola přivítají na vítězné vlně se unášející Vítkovice vedoucí Plzeň, pražská Sparta - rovněž se čtyřmi výhrami v řadě jako Ostravané - hostí Třinec. Domácí celky neuhrály se svými sobotními soky v dosavadním průběhu soutěže shodně ani bod.

15:00 Vítkovice - Plzeň

Série čtyř výher pomohla ostravskému klubu do klidného středu tabulky s dohledem na páté Kladno. Vítkovičtí však po sobotním utkání s Plzní, který se hraje už od 15 hodin, zamíří do Davosu na Spenglerův pohár a o svůj profit z předehraných zápasů mohou zase přijít. "Po reprezentační přestávce jsme chtěli začít úspěšně, a to se nám v Litvínově podařilo. Teď chceme zvládnout i druhý krok jménem Plzeň a naladit se na Davos. Víme ale samozřejmě, že nás čeká jeden z nejtěžších možných soupeřů," řekl kouč Peter Oremus před posledním extraligovým utkáním Vítkovic v roce 2012. K ruce stále ještě nemá rekonvalescenty Káňu a Kudělku.

Plzeň začala po pauze infarktovým soubojem s Libercem, z něhož nakonec vzešla jako vítěz, ale jen se dvěma body, přestože 21 sekund před koncem základní hrací doby vstřelila gól na 5:4. Nakonec zápas už popáté z posledních deseti vystoupení Západočechů dospěl do prodloužení a Indiáni rozhodli. Mimo hru zůstává gólman Mazanec s obráncem Slovákem.

17:00 Sparta - Třinec

Sparta v posledních letech nedokázala udolat Třinec před svými diváky během základních 60 minut. "Čekám hodně tuhý boj. My každým zápasem bojujeme o play-off, čeká nás silný soupeř s perfektní ofenzivou, kterou posílili ještě navíc Jirkou Hudlerem. Do zápasu určitě nejdeme jako favorit, tím je Třinec. My budeme chtít navázat na poslední zápasy. Ani ne tak výkony jako dobrými výsledky," řekl trenér Josef Jandač.

Třinec už deset zápasů v řadě venku nevyhrál v základní hrací době, ale proti Spartě je v sezoně zatím stoprocentně úspěšný. Do Holešovic navíc veze i Hudlera, který se hned v úvodním utkání v třineckých barvách zaskvěl proti Chomutovu výborným výkonem a dvěma góly. "Jirka hned v prvním zápase ukázal, jaká to pro nás může být pomoc. Uvidíme, jak to bude pokračovat. Sparta je ale na velkém vzestupu, teď podává opravdu výborné výkony a dělá body. To, že jsme s ní letos dvakrát vyhráli, nehraje absolutně žádnou roli," řekl trenér Ocelářů Josef Turek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články