Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zlín v krásném zápase porazil Brno a je druhý

Zlín - Hokejisté Zlína porazili ve 31. kole extraligy v souboji o druhé místo brněnskou Kometu 6:3. V gólové přestřelce rozhodli Berani o své výhře ve třetí třetině, v níž čtyřmi brankami otočili nepříznivý stav 2:3. Zaznamenali tak pátou domácí výhru za sebou.

Zlín - Brno
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

V první třetině měl herní převahu Zlín, který hýřil aktivitou, ale ke skórování mu nepomohly ani tři přesilové hry. Ve velké šanci zamířil Balaštík nad brněnskou branku. Na opačné straně vyslal tvrdou střelu Holec do připraveného brankáře Sedláčka. Ve vlastním oslabení zahrozil Tomáš Svoboda. Ve velké střelecké příležitosti domácí Veselý promáchl a vzápětí na opačné straně neuspěl Hruška. Gólu se Zlínští dočkali v 19. minutě, kdy zmatek v brněnském brankovišti potrestal z dorážky Matějíček.

Po změně stran nebyla o zajímavé okamžiky nouze. Možnost navýšit vedení mohl Köhler, jenž ale minul odkrytou branku. Ve 27. minutě paradoxně ve vlastní přesilovce Zlín inkasoval. Na gólmana Sedláčka spadl Hruška, do něhož vrazil vracející se obránce Zámorský, a Divíšek tak pohodlně poslal puk do prázdné branky. Regulérnost gólu potvrdili sudí až po domluvě s videorozhodčím. Následný faul Tesaříka nepotrestal při nařízeném trestném střílení Holec, proti jehož střele se gólman Sedláček blýskl efektním semaforem.

Po této situaci si domácí trenéři vyžádali oddechový čas. V sérii přesilových her se Zlín už prosadil. Na trestné lavici si čtyřminutový trest za faul na Okála odpykával Koreis, když se z mezikruží napřáhl Čajánek a propálil vše, co mu stálo v cestě. Atraktivní hokejová podívaná vygradovala v poslední třetině. Nejprve domácí během necelých tří minut inkasovali dvě branky.

Z trestu Veselého uběhlo pouhých 26 sekund, když vyrovnal Petrovický. Po něm uspěl i Kováčik. Berani ale zbraně nesložili a góly Holíka a Lešky vrátili vedení na svoji stranu. V závěrečné desetiminutovce oba celky značně přiostřily, z čehož vyplynuly menší tresty Čajánka a Tomáše Svobody. Po nich ještě putovali na trestnou lavici Kotvan se Švrčkem, kteří shodně vyfasovali čtyřminutové tresty. Drama svěřenci trenéra Vlacha odmítli a trefami Okála a Balaštíka pojistili výsledek.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 6:3 (1:0, 1:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 19. Matějíček, 40. Čajánek (Honejsek, Veselý), 47. Holík (Honejsek, F. Čech), 50. Leška (Balaštík, Kubiš), 57. Okál (Leška, Linhart), 60. Balaštík (Leška, Kubiš) - 27. Divíšek (J. Hruška), 43. Petrovický (Žižka, Čermák), 45. Kováčik (Holec, Dočekal). Rozhodčí: Minář, Müllner (SR) - Bryška, M. Čech. Vyloučení: 7:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5213.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Kotvan, Tesařík, Horák, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Kubiš - Okál, Čajánek, Veselý - Honejsek, Holík, F. Čech - Šlahař, Melenovský, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Kometa Brno: Falter - Kováčik, Žižka, Bičánek, Švrček, Malec, Valach, Valábik - Dlouhý, Čermák, Petrovický - Holec, Divíšek, T. Svoboda - Dočekal, J. Hruška, Zohorna - Erat, Koreis, Němec - M. Hořava. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Juraj Jurík (Zlín): "První dvě třetiny to bylo urputné a bojovné utkání plné osobních soubojů. Bylo znát, že hráči mají po reprezentační přestávce plno sil. Poslední třetina snesla měřítko nejvyšší kvality, neboť oba týmy hrály parádní hokej. Tím, že jsme dali víc gólů, tak jsme zápas zvládli. Jsme rádi, že jsme v brejkových situacích dokázali houževnatého soupeře udolat. Při zvratu na 4:3 jsme šli vítězství naproti a tři body si zasloužili."

Lubomír Oslizlo (Brno): "V první třetině se soupeř dostal do hry díky našim oslabením a dal jeden gól. Ve druhé třetině jsme srovnali a měli k dispozici trestné střílení, mohli jsme odskočit a utkání by se vyvíjelo jinak, ale to se nestalo. V závěru třetiny soupeř využil naše oslabení. Poslední třetinu jsme začali dobře, neboť jsme využili přesilovku a vzápětí přidali třetí gól. Místo abychom se soustředili na obranu, tak jsme chybami ve středním pásmu nabídli soupeři brejkové situace, které využil."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články