Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kuba prozatím skončil v extralize a vrací se do zámoří

Ostrava - Angažmá hokejového obránce Filipa Kuby ve Vítkovicích je prozatím u konce. Pětatřicetiletý hráč Floridy se rozhodl po dnešním extraligovém utkání s Třincem pro návrat do zámoří, kde bude vyčkávat na start NHL. Zadní vrátka pro případný návrat do české ligy si však ponechal pootevřená.

Filip Kuba se raduje z branky
zdroj: AP autor: Sean Kilpatrick

Vítkovický odchovanec opouští extraligový led po necelých čtyřech týdnech. Sehrál jedenáct zápasů, do statistik si připsal čtyři gólové asistence. "Vůbec toho rozhodnutí nelituju. Splnilo to všechno, co jsem očekával. Rozehrál jsem se a jsem opravdu rád, že jsem si mohl zase po dlouhé době zahrát za Vítkovice," řekl po utkání Kuba novinářům. Dvojnásobný účastník olympijských her oblékl vítkovický dres po 16 letech.

Ke spokojenosti mu mohl chybět snad jen gól. "To není tak důležité. Hlavní je, že jsme vyhrávali a posunuli se v tabulce nahoru." Jeho loučení s extraligou nemusí být definitivní. Kuba nevyloučil návrat v případě, že se sezona v zámoří nerozběhne. Zbytek prosince však zřejmě vyplní čekáním za Atlantikem. "Záležet bude na tom, jestli se domluvíme na kolektivní smlouvě. Jestli ne, pak bych asi zase přiletěl," řekl Kuba, který má letenku do Spojených států zabukovanou na středu.

I kdyby nový ročník NHL nezačal, Kuba by se v Ostravě objevil patrně až po Novém roce. Možnost, že by hrál za Vítkovice na Spenglerově poháru, prý není. "Je pravda, že turnaj to je výborný. Bude tam hrát i několik hráčů, které znám z Kanady. Ale takhle to neberu," uvedl Kuba. Z jedenácti odehraných zápasů bude nejvíce vzpomínat na první domácí duel. Vítkovice v něm přehrály Kometu Brno 4:1. "Po šestnácti letech jsem hrál ve vítkovické hale, to byl asi největší zážitek. Pak určitě zápas s Kladnem před vyprodaným stadionem," řekl Kuba.

S Kubou přišlo i zlepšení Vítkovic, které z jedenácti utkání osm vyhrály. "Přišli nějací noví hráči. Po reprezentační pauze to jde správným směrem, hráli jsme dobré zápasy. Tým udělal krok správným směrem a doufám, že kluci v tom budou pokračovat," řekl Kuba. Problémy mu nedělalo ani velké hřiště ve Vítkovicích; proti zámořským kluzištím hotové letiště. "Kontaktu tady není tolik, ale nahrazoval jsem to pozičně. Je pravda, že to je všude docela daleko, ale dalo se to zvládnout," řekl Kuba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články