Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kladno opět nebodovalo, nad jeho síly byla i Sparta

Praha - Hokejisté Sparty porazili ve 30. kole extraligy před návštěvou více než 10 tisíc diváků Kladno 6:3. Středočeši i přes gól Jaromíra Jágra prohráli venku pošesté za sebou, Sparta zvítězila potřetí za sebou. Dva góly vítězů dal bývalý hráč soupeře Marek Hovorka.

Sparta - Kladno
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Vynikající hokej nastartovaly hned úvodní vteřiny, kdy jel po chybě v kladenské rozehrávce na Cháberu osamocený Ton, oblíbený bekhendový blafák sice kladenský gólman přečetl, jenže dojíždějící Hlinka plácl do kotouče a s přispěním tečujícího beka Doudery otevřel skóre. V osmé minutě odpověděl důrazný Eberle, Neuvirth ho však vychytal. Stejně dopadl na druhé straně i Hovorka, ale už chvilku nato si vše vynahradil. Polovina 12. minuty přinesla Spartě kratičkou sedmivteřinovou přesilovku pět na tři a chviličku po jejím skončení přidal Hovorka proti svým nedávným spoluhráčům druhou trefu Sparty.

V závěru první třetiny si zahrálo dvojnásobnou početní výhodu i Kladno, tísněný Hlaváč ovšem dvakrát minul. Patnáct vteřin z celkem 88 sekund dlouhé výhody dvou mužů v poli si Rytíři přenesli do druhého dějství a přesně se skončením prvního z trestů Jágr snížil. Forman byl poté blízko zvýšení, jenže bek Macholda jeho střelu do prázdné branky skvěle vystihl a zaskočil za Cháberu. Poté hrálo Kladno další přesilovku, v níž dvakrát neuspěl Jágr a pak i Hlaváč, ale sám Hlaváč už druhý pokus namířil neomylně - 2:2.

Velkou šanci hned poté spálil Pacovský a strhující drama pokračovalo. Ve 32. minutě hledal Bahenský Formana, puk se mu však odrazil zpět a sám ho poslal za Cháberova záda. Jen o 16 vteřin později se jako uragán prohnal Ton okolo Macholdy a přestože byl faulovaný, místo trestného střílení poslal puk mezi Cháberovy betony. Před druhou pauzou přišel ještě velký závar před Neuvirthem, ale domácí přežili i Hlaváčovu šanci. V nástupu do třetí části byla Sparta velmi pozorná, aby dvoubrankový náskok podruhé v utkání neprohospodařila.

Zvýšit mohli Pražané při vyloučení Eberleho, ale Chábera se štěstím odolal a vzápětí se ještě v oslabení řítil na Neuvirtha osamocený Hlaváč, ale neuspěl. Zápletka ovšem přesto přišla o chvilku později. V začínající 53. minutě zužitkoval Patera skvělou Růžičkovu přihrávku a snížil. Rozhodnout mohli Hovorka s Brošem, jenže ve velkých šancích nedali. Následovala ovšem přesilovka po prohřešku Majeského a právě Hovorka přidal pojistku. Výhru domácích ještě zvýraznil při kladenské power play Broš.

HC Sparta Praha - Rytíři Kladno 6:3 (2:0, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. J. Hlinka (P. Ton), 12. Hovorka (Sekáč, Philipp), 32. Bahenský (Krstev, Jánský), 33. P. Ton (Pacovský, Milam), 58. Hovorka (Broš, Sičák), 60. Broš (P. Ton) - 21. Jágr (Hlaváč, Patera), 29. Hlaváč (Jágr, Plekanec), 53. Patera (D. Růžička, Hlaváč). Rozhodčí: Souček, R. Svoboda - Horinek, J. Svoboda. Vyloučení: 4:8, navíc Pilař (Sparta) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 10 247.

Sparta: Neuvirth - Pilař, Sičák, Gřegořek, Milam, Philipp, Vallin, Krstev - P. Ton, J. Hlinka, Pacovský - I. Rachůnek, Přibyl, Tenkrát - Hovorka, Broš, Sekáč - Jánský, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.

Kladno: Chábera - Majeský, Doudera, L. Procházka, Piskáček, D. Růžička, Černošek, Macholda, Mocek - Jágr, Plekanec, Patera - Kuchejda, Melka, Dalecký - Hlaváč, Dragoun, Kuchler - Lukáč, Eberle, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Jan Votruba (Sparta): "Měli jsme výborný vstup do utkání, měli jsme dobrý pohyb a šli do vedení 2:0. Poté jsme si to ale zkomplikovali tím, že jsme byli hodně vyloučení a Kladno srovnalo na 2:2. Myslím, že utkání se zlomilo v tom, že jsme opět odskočili o dvě branky na 4:2. Ve třetí třetině už jsme vůbec nefaulovali, hráli pořád v pěti a fauly tam mělo naopak Kladno. Naopak my jsme využili přesilovku. V závěru při power play měl Michal Neuvirth skvělý zákrok a hned z toho jsme dali gól na 6:3."

Petr Tatíček (Kladno): "Z naší strany byl začátek velice špatný, což se projevilo i na skóre, Sparta vedla 2:0. Po třetině jsme si trošku promluvili do duše, bylo to vidět, dostali jsme se do hry a hru prakticky až do konce zápasu vyrovnali. Sparta po vyrovnání opět odskočila, přesto hra nebyla špatná, ale bohužel jsme udělali řadu zbytečných faulů, Sparta nás potrestala, a to vidím jako základ naší dnešní prohry. Musíme promluvit k hráčům, protože ty fauly, to je nedisciplinovanost. A vyvodíme z toho určitě nějaké důsledky."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články