Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Brno vyzve Kladno k zápasu o 2. místo, Sparta i Liberec chtějí ode dna

Praha - Hokejovou extraligu čeká v úterý v rámci 28. extraligového kola přímý souboj o druhou příčku, v němž před vyprodaným hledištěm brněnské Kajot Areny přivítá Kometa hostující Kladno. Pokud se chtějí Jihomoravané vrátit hned za vedoucí Plzeň, která je v čele s šestibodovým náskokem a představí se na ledě Slavie, musí vyhrát už v základní hrací době, neboť mezi oběma celky je rozdíl dvou bodů. U dna tabulky se bude hrát o Černého Petra - Liberec hostí Spartu.

17:00 Vítkovice - Zlín

Vítkovicím nevyšly dva zápasy venku u týmů z dolní poloviny tabulky: v Liberci a Českých Budějovicích nezískaly ani bod a navrch inkasovaly celkem jedenáct gólů, což je více než za předchozích šest duelů dohromady. Před utkáním se Zlínem vyztužil obranu slovenský hromotluk Richard Stehlík a pikantní obnovenou premiéru si odbude zrovna proti týmu Jaroslava Balaštíka, kterému před necelými třemi lety v přípravném utkání pěstí zlomil čelist.

Po úspěšné sérii devíti vítězství v arénách soupeřů berani poslední dva zápasy v Plzni a v Pardubicích prohráli. "Rádi bychom navázali na úspěšnou vlnu. Vítkovicím máme oplácet dvě prohry, získali jsme s nimi v sezoně dosud pouze bod," připomněl kouč Rostislav Vlach.

17:30 Litvínov – České Budějovice

Litvínov narazí na České Budějovice, kterým ve dvou zápasech povolil pouze jediný gól a připsal si šest bodů. Samotní Severočeši ale také potřebují zlepšit efektivitu z posledních dvou zápasů, v nichž neproměnili několik slibných šancí a nedařilo se jim ani v přesilovkách. "Hrajeme je v posledních zápasech žalostně," připustil kouč Vladimír Jeřábek.

Jihočeši dali šest gólů Vítkovicím, ale přestože vedli rychle 3:0 a posléze 6:2, nakonec to na tři body málem nestačilo. "Litvínov prožívá zatím vydařenou sezonu a jeho tým se s postavením v horní polovině tabulky určitě nebude chtít rozloučit. Musíme se soustředit hlavně na dobrou defenzivu. Cestou k úspěchu bude co nejméně inkasovat a proměňovat vytvořené šance. Pak můžeme domů něco odvézt," uvedl kouč Peter Draisaitl.

18:00 Karlovy Vary - Třinec

Karlovy Vary přivítají Třinec, přičemž tým nabudila nedělní výhra na Spartě. "Jako zadostiučinění jsem ale výhru na Spartě vůbec nebral. V Karlových Varech potřebujeme dělat body, chceme jít nahoru a mít co nejlepší druhou polovinu základní části," prohlásil kouč Richard Žemlička, jenž právě Spartu vedl ještě na začátku ročníku.

Třinec ukončil sérii tří porážek výhrou 8:4 nad Pardubicemi a na dlouhou cestu do Karlových Varů se rovněž mohl vydat v mnohem lepší náladě. "Byl to zápas, jaký jsme potřebovali. Ale že by nám spadl nějaký kámen ze srdce, to ne. Soutěž je neuvěřitelně vyrovnaná, osobně jsem čekal, že výkonnostní křivka může a bude kolísat. Věřím, že jsme to výsledkově slabší období překonali a znovu začneme střílet góly," řekl kouč Josef Turek.

18:00 Brno - Kladno

Kometě se částečně vyprázdnila marodka, do nedělního utkání v Chomutově už naskočili útočníci Jakub Svoboda a Tomáš Divíšek. "Tým Kladna netvoří pouze Jágr a Plekanec, jsou v něm další šikovní hráči. Nastudovat jejich hru nejde. Důležité bude, abychom jim zbytečně nedarovali náskok, jak se nám to stává v posledních zápasech," dodal.

Hokejisté Kladna se po nedělní výhře nad Libercem posunuli na druhé místo, ale nyní je čekají tři zápasy na cizích kluzištích. V sestavě už bude chybět obránce Marek Židlický, který odcestoval do zámoří. Místo nejproduktivnějšího beka extraligy se do sestavy zřejmě vrátí Libor Procházka. "Jsme rádi, že jsme zvládli nedělní utkání. Do Brna můžeme jet v trošku větším klidu. Byl bych rád, kdybychom tam dokázali potvrdit naši zlepšenou hru v obraně," řekl trenér Zdeněk Vojta.

18:15 Slavia - Plzeň

Slavia měla díky předehranému souboji se Zlínem přes víkend volno. Proti vedoucí Plzni, která v poslední době není zrovna nejoblíbenějším sokem Pražanů, bude družina kouče Vladimíra Růžičky usilovat o přerušení minisérie dvou porážek a návrat do první šestky. Škoda se musí v O2 areně obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče Vlasáka.

18:30 Liberec - Sparta

Do Liberce míří Sparta. Podle předsezonních prognóz mělo jít o souboj z čela tabulky, neboť oba týmy byly pasovány do rolí hlavních favoritů soutěže, ale opak je pravdou. Místo toho se v obou klubech na lavičkách vystřídali trenéři a Severočeši i Pražané mají před sebou tuhý boj o příčky zajišťující alespoň předkolo play-off. Na přímý postup do vyřazovacích bojů ztrácejí shodně už 14 bodů. "Očekávám velmi vypjatý a atraktivní souboj. Narazí na sebe dva poslední celky tabulky a naše taktika bude opět stejná, tedy hodně postavená na osobních soubojích," nastínil kouč Filip Pešán.

Sparta po návratu Josefa Jandače na lavičku vykazovala lepší výsledky a stoupala tabulkou, v neděli ale doma selhala s Karlovými Vary (1:4). "Takhle to dál nepůjde. Už třetí třetina v Brně byla špatná a proti Karlovým Varům to pokračovalo. Nemůžeme si myslet, že když hrajeme s někým ze dna tabulky, tak že všechno přijde samo. Musíme se zlepšit," prohlásil asistent trenéra Jan Votruba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články