Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Lašák trénuje s Pardubicemi, mohl by za ně znovu chytat

Pardubice - Slovenský hokejový brankář Ján Lašák, jenž před týdnem ukončil své působení v Chabarovsku v Kontinentální lize, trénuje s Pardubicemi. Podle sportovního manažera klubu Petra Hemského existuje možnost, že by slovenský reprezentant za úřadujícího mistra extraligy opět chytal. Sám Lašák by zájem znovu chytat za východočeský tým měl. "Pardubice jsou moje srdeční záležitost, jsem tady vlastně doma," řekl třiatřicetiletý gólman iDnes.cz.

Ján Lašák
zdroj: ISIFA autor: Pavel Paprskář

"Trénuje u nás s tím, že by mohl náš tým posílit, ale je to ještě otázka nějakého vývoje," řekl Hemský. "Byl zraněný a poměrně dlouho nechytal. Jsme domluvení, že pokud by obě strany dospěly k závěru, že jeho setrvání u nás bude přínosem, můžeme podepsat smlouvu," uvedl Hemský.

Při nepřesvědčivých výkonech jedničky minulé sezony Martina Růžičky se dá očekávat, že vedení bude chtít post brankáře posílit. Vedle Růžičky má klub k dispozici jen čtyřicetiletého Dušana Salfického. Konečné rozhodnutí v Lašákově případě může ovlivnit i situace v zámoří.

Petr Hemský: "Pokud by skončila výluka a NHL se rozjela, pak se pro něho otevře hodně dalších možností, včetně návratu do KHL. Ve chvíli, kdy smlouvu s Lašákem podepíšeme, tak to bude minimálně do konce této sezony. A pak už by nemohl odejít nikam jinam."

Mistr světa z roku 2002, který chytal za Pardubice v letech 2004 až 2009, působil v Amuru druhou sezonu. V současném ročníku nastoupil k 12 utkáním, z nichž Chabarovsk vyhrál čtyři. V sezoně měl úspěšnost zákroků 90,6 procenta a průměr 3,16 inkasovaného gólu na zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články