Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Oživené Vary míří do Kladna, za které ještě nastoupí Židlický

Praha - Předehrávaným soubojem Kladna a Karlových Varů začne 26. kolo hokejové extraligy. Zatímco Středočeši v období po reprezentační pauze prožili pouze jedinkrát z šesti zápasů vítěznou radost, Energie evidentně ožila po příchodu kouče Richarda Žemličky, pod jehož vedením vyhrála čtyři utkání z šesti a především výrazně zlepšila defenzivu.

Karlovy Vary - Kladno
zdroj: ČTK autor: Sokol Jan

Kladno nijak nepropadá po herní stránce, jenže přestalo sbírat body. Za posledních šest kol si jich připsalo pouze pět. "Je pravda, že zlepšit potřebujeme především výsledky než výkony jako takové. Nehráli jsme vyloženě špatně," řekl asistent trenéra Jiří Kopecký. "Krize přijde během sezony na každého, my se z ní musíme sami zase co možná nejrychleji dostat. Potřebujeme hrát trpělivě, soustředěně a hlavně po celých 60 minut. Věřím, že s trpělivou a poctivou hrou vítězná vlna zase přijde," dodal Kopecký, jenž vede v patrnosti, jak moc se zlepšil herní projev a také výsledky nejbližšího soupeře.

"Po příchodu kouče Žemličky moc gólů nedostávají, takže by se nám jedině hodilo, pokud by se nám v zakončení vrátila lehkost na hokejky," připustil Kopecký v narážce na skutečnost, že herní převahu Rytíři mnohdy nedokážou přetavit v góly. Výrazným povzbuzením je možnost opětovného nasazení nejproduktivnějšího beka soutěže Židlického, který si nečekaně o dva zápasy prodloužil působení u týmu. Připravený už bude Látal, opět však nenastoupí Tlustý, jenž má zraněnou ruku stále v dlaze. "Trénuje, bruslí s námi a udržuje se v kondici, ale hrát zatím nemůže," přiblížil Kopecký.

Karlovarští dorazí do Kladna v dobrém rozpoložení. Naposledy smetli v neděli České Budějovice vysoko 8:0. "Tým hrál opravdu výborně a byl to pro nás skvělý výsledek, který však nechceme na druhou stranu přeceňovat, byť by nám měl před dalším zápasem určitě pomoci. Hodně důležité pro nás je, že se začaly prosazovat všechny formace," připomněl trenér Žemlička.

Nyní budou jeho svěřenci čelit velké ofenzivní síle kladenských hvězd v čele s Jaromírem Jágrem. "Bude to pro nás v tomto směru hodně zajímavá prověrka," přitakal Žemlička. "Bude důležité uhlídat tu jejich první pětku, na které to hodně stojí, ale stejně dobře potřebujeme pohlídat i ostatní. Potřebujeme hrát dobře odzadu a věřím, že pokud podáme výkon jako v posledním utkání, máme šanci uspět," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články