Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Trenér Doležal po sérii neúspěchů v Chomutově skončil

Chomutov - U hokejistů Chomutova skončil trenér Jiří Doležal. Vedení extraligového nováčka jej odvolalo po sérii neúspěchů, která vyvrcholila nedělní porážkou 0:5 s Vítkovicemi. Piráti ve druhé čtvrtině soutěže získali jen devět bodů a jsou dvanáctí. Doležalův nástupce zatím jmenován nebyl, tým dočasně povede asistent Mikuláš Antonik.

Jiří Doležal
zdroj: piratichomutov.cz

"Ve druhé čtvrtině jsme pouze jednou vyhráli v normální hrací době. Devět bodů z dvanácti utkání je velmi málo. Trenéři měli dlouho naši důvěru, nicméně výkony a zejména výsledky v posledních zápasech měly spíš klesající tendenci," komentoval trenérskou změnu generální manažer klubu Jaroslav Veverka.

Vstup do extraligy se přitom Chomutovu pod vedením Doležala, který tým nečekaně převzal v závěru minulé sezony během semifinále play-off první ligy místo Václava Sýkory, povedl. V úvodní čtvrtině nasbíral 20 bodů, ale pak se mu přestalo dařit. Piráti nevyhrávají v základní části, na svém kontě mají jen čtyři tříbodové výhry, což je nejméně ze všech týmů.

Veverka ocenil Doležala za to, že dovedl tým do extraligy a zvládl i přípravu před sezonou, ve které se Severočeši představili v European Trophy. "Odvolání trenéra bylo v naší aktuální situaci nevyhnutelné. Třeba se naše cesty střetnou zase někdy v budoucnu," řekl generální manažer. Do dalšího zápasu, kterým bude páteční derby s Litvínovem, by měl být jmenován nový kouč. "Nového trenéra chceme jmenovat, co nejdříve to bude možné," řekl Veverka.

Jedním z kandidátů, kteří by mohli Doležala nahradit, je Pavel Hynek, který nedávno skončil na lavičce Pardubic. Spekuluje se i o tom, že by se do Chomutova mohl vrátit Radim Rulík, jenž ale v říjnu 2010 neodešel zrovna v dobrém. Bývalý kouč reprezentační dvacítky vedl do listopadu Košice. Bez práce je i Marián Jelínek a v neděli v Petrohradu nečekaně skončil Miloš Říha. Šance, že by se zkušený kouč okamžitě vrátil do Česka, je ale minimální.

Chomutov je šestým klubem, který v této sezoně mění trenéra, Sparta ke změně sáhla hned dvakrát. Na začátku října byl odvolán Richard Žemlička, jehož nahradil Václav Sýkora. Ten se však v listopadu přesunul na lavičku Lva Praha v KHL a Spartu převzal Josef Jandač. Žemlička již trénuje Karlovy Vary, kde nahradil Vladimíra Kýhose. V Pardubicích skončil Pavel Hynek, na jehož místo přišel z Vítkovic Mojmír Trličík, ostravský klub převzal Slovák Peter Oremus. V Liberci předčasně skončil Marián Jelínek a na jeho místo se posunul asistent Filip Pešán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články