Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Trávníček rozhodl v oslabení o výhře Litvínova nad Kladnem 5:3

Litvínov - Kladenským Rytířům k výhře v Litvínově nepomohly ani dvě branky a asistence Jaromíra Jágra a prohráli tak pátý z posledních šesti zápasů. Duel rozhodl v 58. minutě gólem v oslabení kapitán Vervy Michal Trávníček.

Kladno se na severu Čech představilo bez Tlustého, místo jedné ze zámořských posil tak v elitní formaci nastoupil opět Strnad. Úvod zápasu ale patřil domácím, zejména díky 86 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři. Chábera ale čisté konto udržel, i když poté, co jej od modré prostřelil Stříteský, musel odehrát puk směřující za brankovou čáru jeden z jeho
spoluhráčů.

Poté se ke slovu dostali Rytíři. Bickovu dorážku ale Francouz zlikvidoval a poradil si i s akcí Černoška. Poté již Kladno udeřilo, prosadil se Jágr. Litvínov ale dokázal rychle odpovědět. Již o 73 sekund později využil rychlého odrazu puku od mantinelu Černý a pohotovou dorážkou překvapil Cháberu.

Ještě před koncem první třetiny mohl dvakrát posunout vedení na stranu Kladna Jágr, ale Francouz obě jeho šance zastavil. Krátce po přestávce ale litvínovského gólmana hvězda hostů pokořila, v přesilovce mu ideálně od modré čáry nahrál Židlický, který hrál poslední zápas před návratem do zámoří. Severočechům se ale podařilo odpovědět, Cháberu překonal od modré čáry Stříteský.

Poté se opět prosadila elitní formace Rytířů - zakončoval Plekanec a Jágr s Židlickým si připsali asistenci. I tentokrát ale Verva srovnala krok. Ve 36. minutě Cháberu překonal Martynek a domácí poté mohli jít i do vedení. Dvojnásobnou přesilovku, tentokrát dlouhou 33 sekund, ale nevyužili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Kladno

Početní výhody v neděli Severočechům evidentně nešly, i v třetí části totiž promarnili výhodu dvou hráčů v poli, tentokrát dlouhou 98 sekund. I díky ní ale byla hra vyrovnanější než v předešlých dvou částech. Kladno soupeře nepřehrávalo. Nakonec se ale Litvínov do vedení dostal. V 58. minutě, dokonce v oslabení a po Jágrově chybě v rozehrávce, se prosadil Trávníček. Konečné slovo měl při power play hostů Hübl.

Litvínov - Kladno 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. J. Černý (Holub), 29. Stříteský (Hanzl), 36. Martynek (Zeman, Hübl), 58. Trávníček (Posmyk), 60. Hübl (Majdan) - 15. Jágr (Plekanec), 22. Jágr (Židlický, Patera), 32. Plekanec (Jágr, Židlický). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno).

HC Verva Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Zeman, Kousalík, Holub, Gula, Brejčák - Majdan, Hübl, Kubinčák - Martynek, Hanzl, Trávníček - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Baláž, Bojer, Martin Frolík. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Rytíři Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, Piskáček, L. Procházka, Doudera, Macholda - Jágr, Plekanec, Strnad - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Kuchler - Melka, Lukáč, Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Je těžké uhlídat elitní kladenskou lajnu, dala nám tři branky. Divácká kulisa byla perfektní, hokej byl pěkný, padaly pěkné branky. Měli jsme více štěstí než Kladno, proto jsme dali čtvrtý gól a vyhráli. Kluci bojovali, byl to kolektivní výkon, podpořený výborným výkonem gólmana. Pokud budeme hrát takto kolektivně všechny čtyři lajny, dají se získávat body. Je to náš směr v této sezoně a musíme to pořád plnit."

Petr Tatíček (Kladno): "Zápas se mi hodnotí těžko. Třikrát jsme byli ve vedení, třikrát jsme ubránili minutu a půl přesilovku soupeře pět na tři. Bohužel, hraje se na góly a těch dal soupeř dnes víc, a proto vyhrál."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články