Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Lva čeká série v Rusku, Sýkora chce tým znovu nastartovat

Praha - S cílem opět nastartovat sezonu, která po velmi slibném úvodu nabrala hodně sestupnou tendenci, zamířili dnes hokejisté Lva Praha k sérii tří zápasů do Ruska. Od středy do neděle čeká nováčka KHL Nižnij Novgorod, Jaroslavl a Atlant Mytišči. Tým povede poprvé nový kouč Václav Sýkora, premiéra čeká rovněž útočníka Romana Červenku.

Pražané vyhráli jediný z posledních 11 zápasů, přičemž šestkrát během této černé série podlehli o gól či v prodloužení a samostatných nájezdech. Nabuzený tým touží nyní podobná utkání strhnout na svoji stranu. "Jsme si vědomi toho, že na tom výjezdu nás čekají těžké zápasy. Chceme získat co nejvíce bodů, pokud možno v každém zápase bodovat a hrát o vítězství. Druhou věcí je, jak se nám to bude dařit realizovat," řekl trenér Sýkora.

"KHL se hrozně vyrovnala. V některých mužstvech se to možná více hemží známějšími jmény, ale i jiná mužstva, která nemají třeba tolik hvězd, mají svou sílu a kvalitu," uvedl Sýkora, jenž mužstvo převzal po odvolaném Josefu Jandačovi během reprezentační pauzy. Věří, že přestávka vyhrazená turnaji Karjala mohla týmu pomoct. "Myslím, že ten tlak byl enormní, že se nedařilo bodovat podle představ během té série zápasů v domácím prostředí, která přestávce předcházela," řekl kouč.

"Považuji trochu za psychickou výhodu, že se jede na trip a můžeme tam vycházet vyloženě z obranné hry. Na druhou stranu nelze myslet jen na defenzivu. Zápas rozhodují góly a těch je potřeba dávat víc, než se to dařilo doposud," připomněl chabou produktivitu Lva v posledních zápasech. Pozvednout tým má i uzdravený útočník Červenka, který přišel ze Slavie, v níž zahájil sezonu při výluce NHL.

Trenér Václav Sýkora:

K obranné hře: "Myslím, že to byla cesta, je to základ úspěchu. Žádné mužstvo není v ofenzivě až tolik silné, aby mohlo spoléhat jen na to, že nastřílí spoustu gólů a nebude jich tolik inkasovat. Náš případ to určitě není."

"Je tady cítit, že to chtějí všichni znovu nastartovat. Poslední dobou se nedařilo, ale ten tým je dobrý. Je dobře, že teď začínáme venku a ten tlak nebude takový," uvedl Červenka. Na opětovný start v KHL, kterou hrál ještě v minulém ročníku v dresu Omsku, se těší. "Pár týmů má dva až tři kvalitní posily z Ameriky, ale většinou jde o ty bohatší kluby, které tak ještě zvýšily svou kvalitu. Jinak bude liga pořád stejná a hodně vyrovnaná," mínil Červenka.

Středeční duel v Nižném Novgorodu se hraje od 16:00 SEČ, v pátek v Jaroslavli se Lev představí ve stejný čas. V neděli na ledě Atlantu Mytišči začne utkání ve 14:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články