Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovy Vary prohrály v Litvínově 2:5 a jsou předposlední

Litvínov - Hokejisté Karlových Varů prohráli na ledě Litvínova 2:5, popáté za sebou vyšli bodově naprázdno a klesli na předposlední místo. Po sobotním odvolání kouče Vladimíra Kýhose vedl Energii trenér juniorského týmu Karel Mlejnek. Litvínov vyhrál čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Utkání Litvínov - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Již ve druhé minutě se musel předvést domácí brankář Francouz, který zlikvidoval Doležalovu střelu z pravého křídla. Na druhé straně pálil nebezpečně Lukeš. Poté se opět předvedl Francouz, když zlikvidoval Kumstátovu střelu i Zaťovičovu dorážku. V sedmé minutě se už Lukeš trefil. Jeho ránu od modré čáry zastavila až síť za hostujícím brankářem. V 15. minutě přebruslil Pohl Stříteského, objel branku, ale na Francouze si nepřišel. Domácí gólman zlikvidoval i Noskův pokus od modré čáry.

Úvod druhé části vyšel lépe Západočechům. Ve 22. minutě si Zaťovič vyměnil puk s Kumstátem a zavěsil puk pod horní tyčku. O tři minuty později šla ale Verva opět do vedení. Po pěti vteřinách využil početní výhodu Lukeš. Poté se vrhnul po hlavě do branky Majdan, ale puk z jeho hole skončil vedle branky. Severočeši si ve 35. minutě zahráli přesilovou hru pěti proti třem, kterou dokázali využít, když se trefil kapitán Trávníček.

V pokračující klasické početní výhodě ještě skóroval Posmyk a domácí už vedli o tři branky. V závěrečném dějství padly ještě dvě branky. Nejprve ve 42. minutě Stříteského bombu od modré čáry tečoval před brankou Hanzl a vyhnal Mensatora z branky. Jeho místo zaujal Závorka. Za hosty ještě upravil skóre ve 46. minutě svou druhou trefou v zápase Zaťovič a další branky už nepadly.

HC Litvínov - Energie Karlovy Vary 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Lukeš (Hübl, Posmyk), 26. Lukeš (Majdan, Hübl), 35. Trávníček (Hanzl, Martynek), 37. Posmyk (Lukeš, Majdan), 43. Hanzl (Stříteský, Trávníček) - 23. Zaťovič (Kumstát), 46. Zaťovič (T. Káňa, Gulaši). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Ondráček, Pouzar. Vyloučení: 6:6, navíc Pech (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 4150.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Zeman, Kousalík, Holub, Martinka, Brejčák - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Kubinčák, J. Černý, Ručinský - Baláž, Martin Frolík, Rapáč. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Karlovy Vary: Mensator (43. Závorka) - D. Nosek, Gřegořek, D. Kohn, Gründling, MacDonald, Gulaši - Kumstát, Pech, Zaťovič - Skladaný, Skuhravý, Košťál - Pohl, T. Káňa, J. Doležal ml. Trenéři: Mlejnek, Kverka a Kněžický.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Výsledek vypadá jednoznačně, ale tak jednoduché to nebylo. V první třetině nás podržel brankář, mohli jsme ji klidně prohrát, ale jakmile jsme utekli do stavu 4:1, tak jsme si to už pohlídali. Poté už to bylo perfektně odmakané a odbráněné utkání. Byl to kolektivní výkon, za který můžeme klukům poděkovat."

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Chtěl bych poblahopřát soupeři. Litvínov odehrál velmi dobré utkání. My jsme to bohužel nezvládli. Co jsme si před zápasem řekli, to jsme dnes poměrně zvládali, ale rozhodujícím faktorem bylo to, že Litvínov proměnil tři přesilovky. My jsme nevyužili ani jednu. Navíc domácí z pěti gólů trefili čtyřikrát krásnou šibenici. Jejich přesilovky a velmi dobrý výkon dnes rozhodly."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články