Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň pěti góly v třetí třetině roznesla Karlovy Vary

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili v 17. kole Karlovy Vary 5:2 a vrátili tak Energii porážku v západočeském derby zkraje sezony. Lídr soutěže si připsal tři body i přesto, že ještě na začátku 48. minuty prohrával 0:2. Plzeň tak bodovala již ve třináctém utkání po sobě, hosté naopak ve druhém duelu za sebou ztratili dvoubrankový náskok.

Utkání Plzeň - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: David Veis

Hned na začátku Kovář z otočky propasíroval svou střelu skrze betony gólmana Mensatora, ale kotouč proklouzal vedle branky. Na druhé straně ihned zahrozil Vachovec, jenže Raskova lapačka byla dostatečně rychlá. Prvním vyloučeným byl o chvilku později plzeňský Jeřábek a Nosek ho ranou z mezikruží poslal velmi záhy zpět do hry. V osmé minutě mohli Plzeňští odpovědět, ve 33 vteřin dlouhé početní výhodě pět na tři ale vyšli naprázdno. Pletku poté ve slibné příležitosti vychytal Mensator.

Na úvod druhé části se museli Indiáni bránit po Kašpaříkově vyloučení krátce před přestávkou a jen chvilku po jeho návratu na led se provinil Frolo, pozorný Rask však hostům navýšení náskoku nedovolil. Po vyrovnání sil pálil nebezpečně Gulaš, ale jen do boční sítě.

Před polovinou základní hrací doby karlovarský mladík Vachovec orazítkoval konstrukci branky za Raskovými zády. Ve 33. byl Straka blízko vyrovnání po Gulašově přihrávce, ale nedal. Tlak domácích rostl a přinesl dva Pechovy fauly během pár vteřin, čtyřminutovou početní výhodu Škody ovšem rozdělila druhá pauza a tato hrozba i proto zůstala bez efektu.

Domácím se naopak přitížilo ve 47. minutě, kdy Kumstát překvapil Raska zakončením na bližší tyč, ačkoliv ho velmi těsně bránil Jeřábek. Přišla ovšem velmi rychlá odpověď, když Gulaš našlápl ve vlastním obranném pásmu a střelou z kruhu pro vhazování procedil puk za Mensatora, čímž dostal Plzeň zpět do hry a diváky do varu.

Šance Straky a Baleje na vyrovnání zůstaly nevyužity, ale Balej dostal šanci na opravný pokus a v 54. minutě už ranou bez přípravy nezaváhal. Vyrovnaný stav mohl jen chvilku poté právě úspěšný střelec při přečíslení se Strakou změnit, jenže Mensator jeho úmysl skvěle vystihl. V 57. minutě už se však Dvořák nemýlil a zcela rozklížené hosty vzápětí dorazil Straka. Při power play ještě navýšil výhru domácích Vlasák.

Škoda Plzeň - Energie Karlovy Vary 5:2 (0:1, 0:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 48. Gulaš (Jiří Hanzlík), 54. Balej (Jan Kovář, Jiří Hanzlík), 57. Dvořák (Kašpařík, Hollweg), 58. Martin Straka (Vlasák), 60. Vlasák (Martin Straka, J. Jeřábek) - 4. D. Nosek (Zaťovič, Pech), 47. Kumstát (Zaťovič). Rozhodčí: Stricker (Švýc.), Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 5609.

Plzeň: Rask - Slovák, Jiří Hanzlík, Marušák, J. Jeřábek, St. Pierre, Frolo - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Jan Kovář, Pletka - Hollweg, Kašpařík, Dvořák - Schleiss, Havlíček, Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Karlovy Vary: Mensator - MacDonald, Gulaši, D. Nosek, Gřegořek, Gründling, D. Kohn, J. Látal, Kloz - Pohl, Skuhravý, J. Doležal ml. - Kumstát, Pech, Zaťovič - Zucker, Vachovec, Košťál - Koblasa, Skladaný, J. Heřman. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Milan Razým (Plzeň): "Pro nás je to nesmírně cenné vítězství, protože nám se hra 50 minut příliš nedařila. I kvůli tomu, že Vary hrály do té doby velmi dobře a vedly o dvě branky. Pro konečný stav bylo rozhodující, že jsme dali kontaktní branku krátce poté, co jsme inkasovali druhý gól. Co potom kluci v závěru předvedli, to je hokejová pohádka, na kterou určitě lidé rádi chodí."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Mně se mluví těžko. My jsme tady 51 minut dodržovali přesně to, co jsme chtěli, hráči hráli na hraně obětavosti a vedli jsme už 2:0. Co se stalo v posledních minutách, tomu nevěřím ještě ani teď. Nechci tím snižovat enormní nasazení a tlak domácích, ale myslím, že jsme to měli sehrát daleko taktičtěji. Divákům se zápas musel líbit, ale v naší situaci je to ztráta bodů, jež by se v Plzni počítaly dvojnásob."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články