Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

O výhru Litvínova nad Slavií se postaral Ručinský s Hüblem

Litvínov - Hokejisté Litvínova zdolali v 16. kole extraligy pražskou Slavii 4:2 a zasloužili se o to útočníci Viktor Hübl s Martinem Ručinským, kteří vstřelili po dvou gólech. Verva potěšila své fanoušky po předchozích třech domácích prohrách za sebou. Pražané poprvé po sedmi zápasech vyšli bodově naprázdno.

Radující se Litvínov
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Hosté vstoupili do zápasu aktivně a v prvních minutách zaměstnali litvínovského brankáře Francouze řadou nebezpečných pokusů. Individuální akci nezakončil přesně Hertl, pak se do velké šance dostal Micka, ale sám před Francouzem neuspěl. Domácí kontrovali akcí Hanzla s Trávníčkem, který brankáře Furcha nepřekonal. V osmé minutě už se diváci dočkali první branky. Hübl při přesilovce projel obranou a po krásné kombinaci s Lukešem zakončoval do zcela odkryté branky. O pár minut později mohl poslat domácí do dvoubrankového vedení obránce Kamil Černý, ale ve vyložené šanci z mezikruží nemířil mezi tyče slavistické branky.

V závěru úvodní třetiny se do dobré kombinace dostali opět Hübl s Lukeš, jenž však na Furcha nevyzrál. Vstup do druhé třetiny měli hosté opět lepší a v prvních minutách nepustili Litvínovské z jejich obraného pásma. Žejdl však ve stoprocentní šanci poslal puk pouze skrz brankoviště mimo litvínovskou branku. V 30. minutě začali dávat domácí Pražanům lekci z efektivity. Jakub Černý zavezl puk do pásma, našel na druhé straně našlápnutého Ručinského, který střelou nad Furchovo rameno zvýšil na 2:0.

O minutu a půl později bylo pro hosty ještě hůř, když Lukeš našel mezi kruhy zcela volného Hübla, jenž přesnou střelou nachytal Furcha. Ten poté přepustil místo Kopřivovi. Zkušený brankář vydržel s čistým kontem čtyři a půl minuty. Jakub Černý individuální akcí prověřil Kopřivu, ten však vyrazil puk pouze na hůl Ručinského, který neměl sebemenší problém poslat puk do odkryté klece. Pro hosty vykřesal naději o pár sekund později agilní Hertl, jenž po individuální akci prostřelil Francouze.

V závěru úvodní třetiny mohl snížit opět slavistický talent, ale Francouz byl reflexivním zákrokem proti. Domácí se poučili z vlažnějších začátků obou třetin a zatlačili Pražany na několik minut v jejich obraném pásmu. Ručinský však v solidní šanci na hattrick nedosáhl. Hosté se pak více tlačili do šancí, litvínovská obrana však ustála všechny ataky soupeře. O zdramatizování zápasu se v 57. minutě postaral Krenželok, jenž z trestného střílení překonal Francouze. V závěrečných minutách se domácí již bez potíží ubránili.

HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 4:2 (1:0, 3:1, 0:1) Branky a nahrávky: 8. Hübl (Lukeš), 30. Ručinský (J. Černý, Baláž), 32. Hübl (Lukeš), 36. Ručinský (J. Černý) - 37. Hertl (Tomica, Alinč), 57. Krenželok z trestného střílení Rozhodčí: Blecha, Homola - Beneš, Štofa. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 4385.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Holub, K. Černý, Zeman, Gula, Brejčák - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Trávníček, Hanzl - Baláž, J. Černý, Ručinský - Bojer, Jurčík, Martin Frolík. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Slavia: Furch (32. Kopřiva) - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Dresler - Hertl, Alinč, Tomica - Stránský, Kalla, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Poletín, Žejdl (30. Pospíšil). Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Začali jsme špatně. Do čtvrté minuty měli hosté tři gólové střely. Brankář nás hodně podržel. Nakoplo nás oslabení, které jsme bez problému ubránili. Pak jsme se dostali do hry. Postupně se hra začala vyrovnávat. V druhé třetině měla Slavia řadu šancí. My však dávali branky a vybudovaný náskok nás dostal na koně. Vyvarovali jsme se zbytečných faulů, aby se hosté nedostali do přesilovek. Závěr jsme odehráli dobře."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Nemyslím si, že bychom hráli dneska špatně. Hlavně začátek utkání z naší strany byl dobrý. Měli jsme několik šancí, které jsme však neproměnili. Poté jsme bohužel inkasovali branku v našem oslabení a to nás trochu zabrzdilo. I ta druhá třetina nebyla špatná. Hráli jsme dobře na kotouči, ale domácí nás vyučili v zakončení. To dneska rozhodlo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články