Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Propojení Sparty se Lvem se dál prohlubuje, sportovní úsek povede Sejejs

Praha - Generální manažer hokejistů Lva Praha Normunds Sejejs bude nově zodpovědný za sportovní úsek extraligové Sparty, s níž je nováček KHL majetkově spojen. Předsedou představenstva Sparty však zůstává i nadále Petr Bříza. Lvu zároveň vypomůže sportovní manažer klubu Patrik Martinec.

Sejejs bude zodpovídat za sportovní úsek jak ve Spartě, tak i ve Lvu. "Pro lepší spolupráci obou týmů spojíme sportovní rozhodování na angažování a využití hráčů pro Spartu i Lva. Sportovní management sjednotí generální manažer HC Lev Normunds Sejejs a za oba kluby jsou odpovědni Patrik Martinec a Rašíd Chabibulin," uvedl jeden z akcionářů Sportovního holdingu Praha Petr Speychal.

Bývalý vynikající gólman Bříza zůstává ve vedení klubu a má nadále důvěru akcionářů. "Zůstává pro nás dlouhodobou zárukou, tváří a partnerem nejen jako předseda představenstva Sparty, ale i jako člen vedení celého Sportovního holdingu Praha, kde zastřeší jeho nesportovní část," vysvětlil změnu Speychal.

Rázně odmítl, že by Bříza nesl vinu za špatné výsledky mužstva, které bylo před startem nového ročníku české nejvyšší soutěže považováno za hlavního aspiranta na titul. "Myslím, že na ledě hrají současní hráči, a bohužel Petr, ač už je v hokejovém důchodu, by svého času svým tehdejším sportovním nasazením byl pro současné hráče příkladem," uvedl Speychal.

Petr Bříza
zdroj: ISIFA/LN autor: Jindřich Mynařík

Kritika by podle jeho názoru měla navíc mířit především směrem k mužstvu jako takovému. "Nesmíříme se s tím, co na ledě předvádějí naši hráči. Chceme vidět bojovnost, odpovědnost, disciplínu a nasazení pro vítězství Sparty. Ať hráči dělají pořádně svoji práci, za kterou jsou klubem placeni, tak, jako to firmy vyžadují od svých zaměstnanců."

Cílem nových opatření je posílit a dále budovat jeden z nejtradičnějších českých klubů. "A to tak, aby ve spojení s klubem KHL Lev Praha vznikl nejsilnější hokejový holding v zemi budovaný odzdola, tedy od mládežnické základny," uvedl Speychal.

Sparta již na velmi nepovedený vstup do sezony zareagovala v minulém týdnu výměnou trenéra. Debutanta v této pozici na extraligové střídačce Richarda Žemličku nahradil zkušený Václav Sýkora. Jako asistenta si přitom ponechal Jana Votrubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články