Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Kanonýr Růžička dovedl Třinec k výhře nad Budějovicemi

Třinec - Hattrickem a dvěma přihrávkami dovedl útočník Martin Růžička hokejisty Třince k jednoznačné výhře 5:0 nad Českými Budějovicemi. Útočník Ocelářů prodloužil svoji oslnivou bilanci a skóroval zatím v každém kole. Jihočeši naopak po matném výkonu počtvrté v řadě vůbec nebodovali.

Mizérie Jihočechů pokračuje, v Třinci kapitulovali dokonce už po třinácti sekundách, když hostující chybu v defenzivě potrestal po ideální přihrávce Růžičky nekrytý Zíb. Budějovice mohly z úvodního náporu soupeře vyjít i hůř, ale při dalším brejku je podržel po Růžičkově střele Kantor. Hosté působili zakřiknutým dojmem a ve 12. minutě inkasovali podruhé. Těsně po návratu vyloučeného Deje na led kanonýr Růžička opět vybídl k zásahu spoluhráče a Peterek chladnokrevným bekhendem poslal puk zblízka nad Kantorovo rameno.

Přestože Jihočeši byli v první části střelecky aktivnější, Hamerlíka po úniku v oslabení opravdově prověřil pouze Červený, který z gólového postavení trefil brankáře do hrudi. Domácí jasně mířili za třemi body a ve druhé třetině drželi soupeře pod stálým tlakem. Zíbův pokus ukryl Kantor ve výstroji snad milimetry před čarou; ani videorozhodčí Třinci gól nepřiznal. Jedinou jihočeskou vlaštovkou ve druhém dějství byl průnik Suji, který vypálil těsně nad břevno.

Pak vystavil důrazné stop hostujícím nadějím ostrostřelec Růžička, který ve 34. minutě v přesilovce ze svého tradičního místa u pravé tyčky zaznamenal přesnou gólovou dorážku. Konec byl exhibicí Ocelářů a hlavně Růžičky. Ten nekompromisním příklepem nejdříve za pouhých šest sekund využil přesilovku při vyloučení Kolarze a pak při hře pěti proti třem dovršil čistý hattrick. Budějovice už v závěru pouze paběrkovaly. Když Suja neproměnil ani trestné střílení, mohl se gólman Hamerlík radovat z druhé vychytané nuly.

Oceláři Třinec - HC České Budějovice 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Zíb (M. Růžička), 12. Peterek (M. Růžička, Adamský), 34. M. Růžička (Polanský, D. Květoň), 47. M. Růžička (Roth, Galvas), 51. M. Růžička (Bonk, Hrabal). Rozhodčí: Hribik, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:10. Využití: 3:0. Diváci: 3 197.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Klesla, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Adamský, Peterek, D. Květoň - Klimenta, Polanský, Rákos. Trenéři: Turek a Janků.

Budějovice: Kantor - Martínek, Vydarený, Ptáček, Jank, Kolarz, Vráblík, od 21. navíc Prokop - Šimánek, Mertl, Kotalík - Dej, Knotek, Podlešák - Soudek, Suja, Červený - Polodna, Švihálek, Marek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Josef Turek (Třinec): "Měli jsme dobrý vstup do utkání. Pomohlo nám rychlé vedení a po celý zápas jsme měli převahu. Celé utkání se nám povedlo. Chtěl bych pochválit tým za výborný výkon. Perfektně chytal Hamerlík, v poli hráli skvěle všichni, ale musím pochopitelně vyzdvihnout výkon Martina Růžičky, ke kterému se dnes přidal Radek Bonk."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Jsme v nepříjemné situaci. Hráčům chybí sebedůvěra, víra v naši vlastní hru. Budeme muset najít řešení, jak to z hráčů dostat. Chtěli jsme hrát něco úplně jiného, než jsme dnes předvedli. Musíme najít řešení, jak se z této nepříjemné situace co nejdřív vyhrabat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články