Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chomutov přehrál Budějovice, Frolík dvakrát skóroval

Chomutov - Hokejisté Chomutova zvítězili v 8. kole extraligy nad Českými Budějovicemi 5:2 a nováček tak slavil už pátou výhru v sezoně. Po dvou brankách Pirátů vstřelili Michael Frolík a David Hruška, tři asistence zaznamenal obránce Lukáš Pulpán. Mountfield naopak nebodoval potřetí za sebou a inkasoval přitom celkem 16 branek.

Hosté začali aktivněji, ale bez vyložených šancí. Pirátům se nedařilo, výjimkou byla jen přesilovková šance v 6. minutě, kdy Hruška z voleje netrefil odkrytou bránu. Byli to ale překvapivě domácí, kdo se radoval z úvodní branky. Zálešák před bránou zpracoval puk a nezištně ho posunul na Frolíka, který pohotově zasunul k tyči. Na přelomu úvodní a druhé třetiny hrál Chomutov plné dvě minuty přesilovku pěti proti třem, ale neuspěl. V největší šanci předvedl excelentní zákrok Kantor proti zblízka střílejícímu Frolíkovi.

Jen co se hosté vymanili z oslabení, objevil se ve velké šanci před Kostúrem Šimánek, ale puk šel těsně vedle tyče. Postupem času začali Piráti přebírat iniciativu, kterou nejprve vyjádřili nastřelenými tyčemi. Ve 35. minutě do ní pálil nejprve při přesilovce Frolík a o minutu později ho napodobil Hruška. To byla ovšem jen předehra ke gólovému dvojúderu, který měl stejné protagonisty.

Ve 38. minutě v přesilovce Pulpán poslal k brance puk, který za Kantorova záda sklepl Frolík. Za pouhých 13 vteřin Duda před bránou našel Hrušku, jenž zvýšil už na 3:0. Třetí třetina i přes zdánlivě rozhodnutý stav přinesla dostatek vzruchu. Nejprve si více než minutu zahráli přesilovku pět na tři hosté, ale neuspěli. Tu samou výhodu pak naopak využili Piráti, bombou od modré rozvlnil síť v brance Palin, když už chvíli před tím museli rozhodčí zkoumat video po šanci Frolíka.

Českobudějovičtí se pak přece jen prosadili, znovu v přesilovce pěti proti třem našel skulinu u tyče nejproduktivnější hráč hostů Šimánek. Naděje hostů dostala o pár okamžiků reálnější obrysy, puk z Dejovy hole brankář Kostúr krotil až za čárou, což ovšem musel potvrdit opět videorozhodčí. Chomutov se z rychlých zásahů nesesypal, závěr si pohlídal i přes tutovou šanci Šimánka v 57. minutě, naopak výsledek po rychlém brejku pečetil v 59. minutě opět Hruška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Chomutov - České Budějovice

Piráti Chomutov - HC Mountfield České Budějovice 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 14. Michael Frolík (Zálešák, Pulpán), 38. Michael Frolík (Pulpán, Palin), 38. D. Hruška (Duda), 47. Palin (Pulpán, Zálešák), 59. D. Hruška (Duda, M. Procházka) - 50. Šimánek (Knotek, Martínek), 51. Dej (Frühauf, Soudek). Rozhodčí: Homola, Polák - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 7:8. navíc Červený (České Budějovice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 3 683.

Chomutov: Kostúr - Palin, Pulpán, Rýgl, Mrázek, Pavlas, Lučka - Michael Frolík, Zálešák, Hřebejk - D. Hruška, Duda, V. Polák - Důras, Sikora, Hromas - Lušňák, M. Procházka, Hafenrichter. Trenéři: J. Doležal a Antonik.

České Budějovice: Kantor - Ptáček, Jank, Martínek, Vydarený, Kolarz, Vráblík, Frühauf, Prokop - Mertl, Šimánek, Kotalík - Soudek, Švihálek, Dej - Marek, Suja, Červený - Knotek, Polodna. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Mikuláš Antonik (Chomutov): "První třetina byla z naší strany špatná, naopak soupeř hrál dobře a agresivně. My jsme ji ale paradoxně vyhráli 1:0, protože nás podržel gólman. Od druhé třetiny se to zlepšilo, odskočili jsme na 4:0. Trošku nás mrzí, že jsme v oslabení dostali gól a vzápětí jeden takový dotlačený, takže z toho bylo drama. Ale zvládli jsme to a pátý gól nás uklidnil."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Opakuje se to zápas od zápasu - hrajeme vyrovnaná utkání, ale máme spoustu mladých hráčů, naopak postrádáme ty zkušené, kteří by to v klíčových okamžicích rozhodli pro nás. Za stavu 2:4 jsme si na lavičce něco připravovali, ale pátý gól definitivně rozhodl."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články