Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Opět domácí prohra, Pardubicím se nedařilo ani se Slavií

Pardubice - Hokejisté Pardubic prohráli v 6. kole extraligy se Slavií 2:5 a nezvládli tak ani třetí domácí zápas v sezoně. Na výhře pražského týmu nad úřadujícím mistrem se gólem a třemi asistencemi podílel útočník Vladimír Sobotka. Slavia tak na východě Čech vyhrála popáté za sebou.

Aleš Hemský
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Utkání mělo divoký úvod. Slavia už ve druhé minutě dostala šanci hrát osmdesátivteřinovou přesilovku pět na tři po vyloučení Zohorny a Beeche, gól ale hosté vstřelit nedokázali. Naopak ve 4. minutě inkasovali, když Bartek využil trest Krejčíka. Z vedení se domácí těšili jen necelou minutu. Zaváhání pardubické obrany potrestal Kadlec. Poté mohli jít domácí znovu do vedení, ale Kousal neproměnil v 5. minutě trestné střílení.

Následně byl vyloučen Somík a Pražané se tentokrát v početní výhodě prosadili, do vedení je poslal Červenka. Následně se hra "uklidnila", aktivnější byli domácí, ale do vyložených šancí se podobně jako hosté nedostali. Už po patnácti vteřinách druhé třetiny šla Slavia do dvoubrankového vedení zásluhou Sobotky. Opět to bylo po zbytečné chybě domácích, když Hemský ztratil kotouč ve středním pásmu a obrana dala Kallovi hodně času k přihrávce.

Hosté byli ve druhé třetině jasně lepší a domácí s vypětím sil přečkali vyloučení Starého. Velkou zásluhu na tom měl Salfický, který po třetím gólu vystřídal Růžičku. Východočeši se ale v závěru přece jen dočkali a kontaktní gól Koláře naznačil, že hosté s jistotou tří bodů nemohou počítat.

Nápor domácích, kteří zredukovali sestavu do tří útoků, ve třetí třetině zatlačil Slavii do hluboké defenzivy, ze které se její hráči snažili vymanit pokusy o rychlé protiútoky. Šanci na vyrovnání umocnilo vyloučení Krenželoka v 53. minutě. O necelou minutu se ale špatným střídáním o ní pardubický tým připravil. Přemíra snahy v útočném pásmu nakonec připravila domácí o možnost vyrovnat.

V 57. minutě ujel hostující Jelínek a trefou do pardubické branky potvrdil další úspěch Slavie na pardubickém ledě, kde Růžičkův souboj naposledy prohrál 7. února 2010. Skóre zápasu uzavřel v 59. minutě Kalla, který tak podtrhnul výborný výkon prvního útoku Slavie.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. Bartek (Somík, V. Kočí), 39. Kolář (Bartek) - 5. Kadlec (Červenka, V. Sobotka), 7. Červenka (V. Sobotka, Kadlec), 21. V. Sobotka (Kalla), 57. P. Jelínek (V. Růžička ml.), 59. Kalla (V. Sobotka, Červenka). Rozhodčí: Souček, Šindler - Horinek, Jiří Svoboda. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 8 792.

Pardubice: M. Růžička (21. Salfický) - Píša, V. Kočí, Sičák, Kindl, Vašíček, Kolář, Ďaloga - Hemský, T. Zohorna, Brendl - Bartek, Beech, Somík - T. Nosek, Kousal, Starý - Cetkovský, Buchtele, Semorád. Trenéři: Hynek a Lubina.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, J. Krejčík, Kolařík, Dresler, Kempný - Kalla, Červenka, V. Sobotka - Žejdl, Hertl, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Alinč, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., Weismann a Beránek.

Pavel Hynek (Pardubice): "Hned v první minutě jsme se hloupými fauly dostali do třech, ale myslím si, že ubránění téhle přesilovky nás nakoplo. Dali jsme vedoucí gól, ale do minuty bylo srovnáno. Takové góly nás srážejí. Pak znervózníme, nemůžeme se z toho dostat a to samé bylo na začátku druhé třetiny. Po patnácti vteřinách nám přeskočí puk hokejku, je z toho situace tři na dva a laciný gól. Ve třetí třetině jsme stáhli hru do tří pětek a následných deset minut mělo parametry našeho hokeje. Ale pořád tam chybí větší tlak do branky, nedaří se nám prosadit se v předbrankovém prostoru a možná nám chybí i větší klid v koncovce. V samotném závěru nás Slavie vybrejkovala a rozhodla utkání."

Vladimír Růžička (Slavia): "Měli jsme poměrně slušný vstup do utkání. Samozřejmě i proto, že jsme hráli pět na tři, ale nepodařilo se nám dát gól. Naopak soupeř hned první přesilovku využil, ale pro vývoj utkání bylo hodně důležité, že jsme rychle zvrátili vývoj utkání a pak jsme celé utkání měli výhodu v tom, že jsme pořád vedli. Utkání bylo hodně vyrovnané. Je to ale o gólech a nám se jich dnes podařilo dát pět a tím jsme to uhráli na svoji stran. Myslím si ale, že jsme měli i štěstí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články