Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Plekanec s Jágrem opět zářili. Kladno přehrálo Pardubice 6:3

Praha - Hokejisté Kladna se dostali s posilami z NHL v čele s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem na vítěznou vlnu a v dohrávce 5. kola extraligy zdolali v pražské O2 areně Pardubice 6:3. Plekanec si před rekordní návštěvou sezony 15 705 diváků připsal hattrick a jednu asistenci, Jágr zaznamenal také čtyři body za gól a tři přihrávky. Rytíři naplno bodovali potřetí za sebou, mistrovské Pardubice naopak utrpěly už čtvrtou prohru v sezoně.

Tomáš Plekanec s Jaromírem Jágrem slaví gól
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Druhé vystoupení Kladna v O2 areně lákalo ještě více než před týdnem duel se Slavií, na který zavítalo 15 575 příznivců. Fanoušci si mohli vychutnat start sedmi hráčů z NHL. Na straně Kladna doplnil útočníky Jágra, Plekance a Tlustého a beka Židlického nově zadák Tomáš Kaberle z Montrealu. Dres Pardubic oblékl po beku Kindlovi poprvé při aktuální výluce v NHL Aleš Hemský z Edmontonu.

Právě Kaberle otestoval ve třetí minutě gólmana Růžičku, Pardubice také od začátku hrozily před Cháberou a nejnebezpečnější byla Bartkova střela v sedmé minutě. Z vedení se radovali v 10. minutě Rytíři, když Patera vysunul do úniku Hovorku, který byl při zakončení atakován Kočím, ale přesto pardubického gólmana mezi betony překonal. Východočeši se snažili vyrovnat a Chábera musel vyrazit Brendlovu ránu. Následně při jeho trestu Kladno zvýšilo. Jágrův průnik ještě Růžička zachránil, ale zpoza branky zasunul puk k levé tyči Plekanec. Při trestu Valského pak skončila Kousalova střela na tyči.

Po 37 vteřinách druhého dějství Kladno dalo třetí gól. Po kombinaci Židlického, Plekance a Tlustého dostal puk na pravé straně Jágr a překonal bezmocného Růžičku. Hned za deset vteřin po Cháberově zaváhání za brankou ale snížil po Bartkově přihrávce Somík a hosté se dostávali do tlaku. Rytíři mohli udeřit ve vlastním oslabení, když se před Růžičku dostali Plekanec s Tlustým.

Při následném trestu Židlického už množství pardubických fanoušků v O2 areně znovu slavilo. Hemský přihrál mezi kruhy Starému, který se trefil do levého horního rohu. Za Kladno zahrozil Hovorka a v polovině utkání už Rytíři udeřili. Gólman Chábera vysunul na útočnou modrou čáru Židlického, který předložil puk před odkrytou branku Valskému a bylo to 4:2.

Opět na kontakt se dostali hosté v 38. minutě, kdy se po nahození Kočího odrazil puk od Kaberleho před Somíka, který si snadno připsal druhou trefu v utkání. Za 38 sekund na sebe Jágr navázal Kindla, skvěle uvolnil Plekance, který zakončoval do odkryté branky.

Také závěrečná část nabídla šance na obou stranách. Kladno si udržovalo bezpečný náskok a ve 49. minutě se předvedla znova elitní formace. Jágr vyhozením o mantinel založil protiútok, při kterém si Tlustý vyměnil puk s Plekancem. Ten zpoza branky dovršil hattrick a vyrovnal se v čele tabulky střelců se šesti góly Martinu Růžičkovi z Třince. S 11 body vede také produktivitu.

Rytíři Kladno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 6:3 (2:0, 3:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Hovorka (Patera, Hlaváč), 13. Plekanec (Jágr, T. Kaberle), 21. Jágr (Tlustý, Plekanec), 30. Valský (Židlický, Chábera), 39. Plekanec (Jágr, Židlický), 49. Plekanec (Tlustý, Jágr) - 21. Somík (Bartek), 28. Starý (Hemský, Kousal), 38. Somík (V. Kočí, Píša). Rozhodčí: Lacina, R. Svoboda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:1. Využití: 1:1. Diváci: 15 705.

Sestavy:

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, T. Kaberle, Macholda, Mocek, Piskáček - Jágr, Plekanec, Tlustý - Hovorka, Patera, Hlaváč - M. Látal, Dragoun, Eberle - Valský, Melka, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Pardubice: M. Růžička (41. Salfický) - Píša, V. Kočí, Sičák, Kindl, Vašíček, Kolář, Ďaloga - Bartek, Beech, Somík - Hemský, T. Zohorna, Brendl - Cetkovský Kousal, Starý - Šagát, Buchtele, T. Nosek. Trenéři: Hynek a Lubina.

Petr Tatíček (Kladno): "Pardubice byly těžkým soupeřem, ale my jsme se ponaučili a hráči už si tady na prostředí O2 areny trošku zvykli. Dostali jsme se do vedení, po zvýšení aktivity soupeř ve druhé třetině dotahoval, ale my jsme si po ni udrželi dvougólové vedení a dotáhli zápas do vítězného konce. Pro diváky to byla krásná podívaná a oslava hokeje."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Do utkání jsme vstoupili ustrašeně a přesně tak, jak jsme nechtěli, protože jsme si prohlíželi záznam toho, když Kladno hrálo se Spartou a právě tak začala Sparta. Naše ustrašenost se projevila v tom, že jsme prohrávali o dva góly. Do druhé třetiny jsme si řekli, že zvýšíme agresivitu a bruslení, ale bohužel vždy, když jsme se dostali na kontaktní gól, tak jsme vzápětí znovu inkasovali. To nás v té hře sráželo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články