Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kladno řádilo na Spartě, Brno nadále stoprocentní

Praha - Čtvrté kolo hokejové extraligy bylo ve znamení zajímavých zápasů a vysokých návštěv, průměr na utkání totiž atakoval sedmitisícovou hranici. Na své si přišli diváci na Spartě, kde řádilo Kladno a zejména jeho posily z NHL. V západočeském derby těsně vyhrály Karlovy Vary, v Pardubicích rozhodl celý zápas chytrý signál v závěru. Neporazitelnost nadále drží brněnská Kometa. Derby se hrálo i ve Vítkovicích, radovali se příznivci Třince.

Sparta - Kladno 3:4

Hokejisté Sparty nestačili v domácím prostředí na tým Kladna a podlehli mu 3:4. V téměř vyprodané holešovické hale šli sice dvakrát do vedení Pražané, nicméně Rytíři jim po celý zápas silně zatápěli a ve třetí třetině začali dominovat. Nejvýrazněji hrál Plekanec, který se blýskl hlavně vyrovnávacím gólem. Vítězný gól pak vstřelil Hovorka, Sparta při hře bez brankáře výsledek pouze korigovala.

Litvínov - Zlín 1:2

Hokejisté Zlína vyhráli ve 4. kole extraligy na ledě Litvínova 2:1 a připsali si třetí plný bodový zisk ze čtyř utkání. Litvínov vyšel naprázdno po předchozích dvou vítězstvích. O úspěch hostů se postarali brankami Jaroslav Balaštík a Bedřich Köhler, za Vervu jen snížil ve 47. minutě Juraj Majdan.

Vítkovice - Třinec 1:3

První moravskoslezské derby v sezoně vyznělo lépe pro hokejisty Třince, kteří ve 4. kole extraligy vyhráli na ledě Vítkovic 3:1. Základním stavebním kamenem úspěchu byl brankář Peter Hamerlík, který při úvodním vítkovickém tlaku zmařil řadu vyložených šancí. Pátým gólem ročníku výsledek v power play pojistil Martin Růžička.

Brno - Slavia 3:1

Hokejisté Komety Brno zdolali ve čtvrtém kole extraligy Slavii Praha 3:1 a bez ztráty bodu si udrželi první místo v tabulce. V urputném souboji se prosazovala pozorná defenziva, Kometě pomohl k úspěchu výborný výkon brankáře Trvaje. Branky vítězů vstřelili Dlouhý, Jan Hruška a Holec, jediný gól Slavie zaznamenal v přesilovce Žejdl.

Liberec - Chomutov 2:5

Hokejisté Liberce prohráli ve 4. kole extraligy s Chomutovem 2:5, připsali si třetí porážku za sebou a s pouhými dvěma body klesli na poslední místo. Extraligový nováček naopak slavil třetí výhru v řadě. Liberec zařadil do sestavy po brankáři Pavelcovi už i druhou posilu při výluce v NHL, beka Šmída z Edmontonu.

Karlovy Vary - Plzeň 5:4

Hokejisté Karlových Varů zdolali ve 4. kole extraligy v západočeském derby Plzeň 5:4 a dočkali se první výhry v sezoně. Hattrickem se zaskvěl v dresu Energie Martin Zaťovič, čtyři asistence zaznamenal Petr Kumstát.

Pardubice - České Budějovice 2:3

Hokejisté Pardubic prohráli ve 4. kole extraligy s Českými Budějovicemi 2:3. O třetí porážce mistra ze čtyř utkání rozhodl až v posledních vteřinách zápasu hostující kapitán Jiří Šimánek svou druhou trefou v zápase.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články