Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Jágr se představí poprvé v Kladně, Ptáčka čeká zápas číslo 1036

Praha - Ve znamení návratu Jaromíra Jágra do domácího prostředí kladenského zimního stadionu, ale rovněž startu některých dalších hvězd ze zámořské NHL, se ponese kompletní 3. kolo hokejové extraligy. Jágr a spol. mohou po porážce se Slavií složit reparát proti Vítkovicím. Dalším lákadlem bude zápas v Českých Budějovicích. Obránce František Ptáček nastoupí do rekordního 1 036. utkání v extralize. V dresu Liberce může proti němu v brance nastoupit Ondřej Pavelec, "výluková" posila z Winnipegu. Zápas sledujte od 18:00 na ČT4 a našem webu. Komentátory budou Michal Dusík a Milan Antoš.

Jaromír Jágr
zdroj: isifa: Lidové noviny autor: František Vlček

První kladenský útok Rytířů ukázal v mnoha okamžicích středečního klání se Slavií svou obrovskou sílu, na body to však nestačilo. Ve třetí třetině navíc jako kdyby na očekávaný tlak za nepříznivého stavu 2:3 chyběly síly.

"Nevím, jestli jsme byli fyzicky unavení, ale nedá se nic dělat, musíme v pátek makat dál. Proti nám všichni budou nastupovat s tím, že když vyhrají, budou slavit, jako by vyhráli mistra. S tím musíme počítat, o to to bude obtížnější. Ale o to větší motivace to bude i pro nás," řekl Jágr. "Věřím, že na čtvrtý pokus už to vyjde a připíšeme si tříbodový zisk," přál si trenér Zdeněk Vojta.

Vítkovice chtějí v Kladně prodloužit vítěznou minisérii, jejich soupeř ale dostal s příchodem borců z NHL úplně novou tvář. "Hráči NHL samozřejmě posílili už tak kvalitní tým. Kladno má teď obrovskou sílu v přesilovkách, ale nejen v těch," upozornil na vítkovickém webu asistent Zdeněk Moták, jemuž budou scházet dlouhodobě zranění Kudělka s Janem Káňou, čeká se na vyřízení formalit pro obránce St. Louis Romana Poláka.

Ptáček překoná rekord ředitele extraligy Řezníčka

České Budějovice čeká duel s Libercem, který bude již 1 036. zápasem domácího beka Ptáčka v české nejvyšší soutěži a v čele historického přehledu se tak osamostatní před jiným obráncem Josefem Řezníčkem. Právě současný šéf extraligy Řezníček má být v pátek jedním z gratulantů.

Tři dresy pro rekordmana Ptáčka

"Pro utkání s Libercem je pro nás prioritou chytnout se bodově. Přál bych si to i kvůli Františku Ptáčkovi, protože to utkání bude jeho velkým dnem. Byl bych velice šťastný, kdyby duel s překonáním rekordu skončil vítězstvím. K tomu se musíme zlepšit ve všech třech pásmech. Tedy v útoku, středním pásmu a také obraně," uvedl kouč Peter Draisaitl.

Pardubice v Plzni s Kindlem, ale ještě bez Hemského

Zatím stoprocentní Plzeň přivítá obhájce titulu Pardubice, které mají na kontě jediný bod. Západočeši dosud zůstávají bez avizovaných posil ze zámoří, naproti tomu Pardubičtí se těší na přílet útočníka Aleše Hemského a beka Jakuba Kindla, který by měl do utkání naskočit.

"Rozebrali jsme si špatný zápas s Chomutovem a musíme si teď zvednout sebevědomí. Musíme slézt z té hrušky s mistrovským pohárem a začít hrát poctivý hokej. Vše, co je v naší hře špatné, se odvíjí od toho, že špatně bruslíme, nedohráváme hráče, nejsme agresivní... Ten profesorský výkon musíme rychle změnit," uvedl kouč Pavel Hynek. Otazník visí nad startem kapitána Píši.

Kometa načne těžkých 6 dnů v Třinci

Třinec před utkáním s Brnem netrpělivě čeká, zda dorazí souhlas pro start obránce Rostislava Klesly. Kouč Josef Turek je však přesvědčen, že i bez něj tým má svou kvalitu. "Chceme navázat na výkony z úvodních dvou utkání. Start Rosti Klesly není zatím úplně vyloučen, ale poslední podpis nám pořád chybí," uvedl Turek.

Síla Komety je podle něj koncentrována hlavně v prvních dvou pětkách. "Tam mají spoustu výborných a zkušených hráčů, kteří zářili v loňském play-off. Střelce Svobodu, Erata, Čermáka, Žižku, Kováčika a pochopitelně výborného Trvaje v brance. Je to silný soupeř," dodal Turek, který má kompletní tým včetně uzdraveného Peterka.

Kometu čeká v nadcházejících šesti dnech náročný program. Zatím Brňané neztratili ani bod, stejně jako jejich nejbližší soupeř Třinec. Poté přijde na řadu Slavia a v úterý míří tým do Zlína.

"Třinec má velice ofenzivní tým. Jeho síla se umocnila příchodem střelce Martina Růžičky, který je společně s Radkem Bonkem v čele kanadského bodování extraligy. Očekáváme ofenzivní smršť Třince," poznamenal trenér Zdeněk Venera.

Zlín v úvodu sezony zápolí s koncovkou. "S hrou v obraně jsme spokojeni, ale v ofenzivě musíme přidat. Za dva zápasy jsme dali jen dvě branky, to je žalostně málo. Snad se střelci probudí co nejdříve," přeje si Vlach před nadcházejícím kláním s Karlovými Vary. Západočeši by rádi navázali na povedené úvodní vystoupení z ledu Sparty, ale led Beranů dokázali dobýt pouze jedinkrát z posledních osmi případů.

Pražská "S" prověří kluby ze severu

Slavia hostí Litvínov a bude chtít navázat na středeční souboj, kdy Pražané po zařazení Romana Červenky a Vladimíra Sobotky do sestavy jako polití živou vodou předčili Kladno. "Snad se to bude ještě zlepšovat," věřili Sobotka s Červenkou, které doplňuje v útoku Kalla.

Nováček z Chomutova přivítá Spartu a může již využít služeb útočníka Dudy. Sparťanského odchovance se nedávno zbavila Ženeva. Nejen před ním se však budou muset Pražané mít na pozoru.

"V přípravě jsme si ověřili, že Chomutov je velice silné mužstvo, a ukazuje se to i na úvod soutěže. Určitě budou namlsáni výhrou z Pardubic a nás nečeká jednoduché utkání. Na soupeře se ale dobře připravíme a pevně věřím, že uspějeme," uvedl kouč Richard Žemlička. Kvůli následkům otřesu mozku z utkání v Liberci chybí bek Krstev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články