Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

New York Rangers budou jednat s Jágrem o další spolupráci

New York - Tým New York Rangers stále stojí o svého dosavadního kapitána Jaromíra Jágra a jedná s ním o další spolupráci. Deníku Daily News to potvrdil jak generální manažer týmu Glen Sather, tak agent českého útočníka Pat Brisson. Oba tím vyvrátili nedávné spekulace The Post, podle nichž byl Jágr ve skupině hokejistů, s kterými prý Jezdci do 1. července, kdy se stanou nechráněnými volnými hráči, neuzavřou novou smlouvu.

Jaromír Jágr
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Sather opakovaně zdůraznil, že obě strany stojí o pokračující spolupráci. Daily News dále informoval, že z několika schůzek Jágrova agenta a manažera týmu vzešly dvě verze nové smlouvy. Rangers by prý preferovali jednoroční kontrakt postavený spíše na zajímavých bonusech, aby měli větší volnost v platovém stropu. Jágr má údajně žádat dvouletou smlouvu a potom by se vrátil do Kladna, aby pomohl svému otci Jaromírovi (prezidentovi klubu) i s předpokládaným otevřením nové haly.

Sather se má s Jágrem osobně setkat v tomto týdnu. "Chtěl jsem se hlavně přesvědčit, jestli chce opravdu v Rangers pokračovat. Pat Brisson mě ujistil, že ano. Brzy bych Jaromíra rád viděl. Byl dvakrát nebo třikrát v tréninkovém centru a rád bych se s ním setkal, až se vrátím," naznačil Sather. Po soustředění na víkendový draft v Ottawě by tak mohlo přijít na řadu řešení Jágrovy budoucnosti v Rangers.

Jágrův manažer Brisson věří, že v dohodách o dalším setrvání Jágra v newyorském týmu nebude překročeno datum 1. července. Vedle americké NHL přitom o českého hráče stojí i ruský hokej. Omský tým Avantgard Jágrovi v případě, že smlouvu neuzavře, chystá oficiálně nabídnout lukrativní dvouletý kontakt. Chtěl by tak navázat na spolupráci ze sezony 2004/2005, kdy zde český útočník během výluky NHL úspěšně působil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články