Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Vítkovický kapitán Burger má na dosah 300 vstřelených gólů

Ostrava - Dvěma góly posunul hokejisty Vítkovic k výhře nad Zlínem útočník Jiří Burger. Na jedinou trefu se tak přiblížil hranici 300 vstřelených branek v nejvyšší soutěži.

Vítkovičtí potvrdili vítězství z Českých Budějovic i proti Zlínu a po dvou kolech mají plný počet bodů. "Je to parádní vstup do sezony. Nemůžeme to ale přeceňovat, ve hře jsou nedostatky, na kterých musíme pracovat. Ale s bodovým ziskem jsme strašně spokojeni," řekl Burger.

Jeho tým Zlín vyškolil z produktivity. První dva góly daly Vítkovice z protiútoků poté, co velké šance zahodil soupeř. "Měli jsme štěstí. Oni tam hned v úvodu nastřelili tyčku a podobná situace byla i před mým druhým gólem. Oni nedali šanci a my jsme zvýšili na 2:0," řekl Burger.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Jiřího Burgera na utkání se Zlínem

Velkou oporu měli domácí v Romanu Málkovi, jenž zneškodnil 33 zlínských střel. Mezi nimi nejednu vyloženou příležitost. "Zlín má šikovné hráče do útoku, a ty šance si vytvořil. Roman ale chytal výborně a spoustu toho pochytal," řekl Burger.

Meta tří stovek vstřelených gólů ho nechává chladným. "Já jsem o tom ani nevěděl, že jsem tak blízko. Uvidíme, kdy se dočkám, neřeším to," uvedl Burger, kterého více interesují dlouhodobá zranění spoluhráčů Tomáše Kudělky a Jana Káni. "Loni jsme dohrávali sezonu na čtyři beky a já jsme si říkal, ať se nám to letos vyhýbá. Ale třeba nám pomůžou kluci z NHL," dodal Burger. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články