Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta po pěti letech naplno bodovala v Liberci

Liberec - Hokejisté Sparty vyhráli ve 2. kole extraligy v Liberci 4:2 a poprvé od října 2007 se dočkali se na ledě Bílých Tygrů plného bodového zisku. Pražané po úvodní části sice prohrávali 2:1, ale v druhém dějství otočil výsledek Jaroslav Hlinka a Jan Hanzlík, v závěrečné třetině pak ještě skóroval Ivan Rachůnek.

Do utkání vstoupili lépe Pražané, kteří se už ve druhé minutě dostali do vedení. Hlinka našel Tenkráta, a ten se střelou o tyč nemýlil. První veliká šance Liberce přišla v páté minutě, ale pokus Romana Vlacha Schwarz chytil. Severočeši stupňovali tlak a v polovině úvodní části bylo srovnáno. Galamboš nahodil puk na branku, kde úspěšně dorážel Krejčík. O pár minut později se navíc v přesilové hře trefil přesně Víšek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha

Další branka přišla až ve druhé třetině. Ve 25. minutě přihrál Ton Hlinkovi a ten se v přesilové hře nemýlil. Pak divákům v liberecké aréně zatrnulo. Kudrna nešetrně fauloval u mantinelu Krsteva, vysloužil si trest do konce zápasu a sparťanského hráče museli odnést na nosítkách. Těsně před koncem Pražané využili dlouhou početní výhodu, když se prosadil střelou z první Hanzlík nad Pincovu lapačku. Bílí Tygři poté tlačili, ale Schwarz jejich náporu odolával.

Deset minut před koncem hrál Liberec přesilovou hru, ale paradoxně místo vyrovnání přišla rána do vlastních řad. Cebák podcenil souboj s Rachůnkem a puk se pod Pincovými betony doklouzal až do branky. Liberec se snažil snížit, ale sparťanská defenzíva v čele se Schwarzem byla v posledních minutách bezchybná. Bílým Tygrům v závěru nepomohla ani hra bez brankáře.

Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. L. Krejčík (Galamboš), 15. Víšek (P. Nedvěd, Čakajík) - 2. Tenkrát (J. Hlinka, Pacovský), 25. J. Hlinka (Ton, I. Rachůnek), 32. Jan Hanzlík (Ton, Broš), 51. I. Rachůnek. Rozhodčí: Hribik, Lacina - Barvíř, Lhotský. Vyloučení: 5:7, navíc Kudrna 5 min. a do konce utkání - Vallin 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4973.

Liberec: Pinc - Výtisk, Čakajík, Čutta, Cebák, Derner, Jánošík, Holub - Vantuch, P. Nedvěd, Víšek - T. Urban, Dušek, Špaček - Kica, Krejčík, Galamboš - Kudrna (33. J. Vlach), Filippi, Roman Vlach. Trenéři: M. Jelínek a Pešán.

Sparta: Schwarz - Jan Hanzlík, Milam, Vallin, Philipp, Gawryletz, Krstev, D. Kočí, od 52. navíc D. Sobotka - Ton, Broš, I. Rachůnek - Tenkrát, J. Hlinka, Pacovský - Jánský, Simon, Bahenský - Y. Treille, Foster, S. Treille. Trenéři: Žemlička a Votruba.

Marian Jelínek (Liberec): "Totálně jsme zklamali v přesilových hrách. Paradoxně jsme vyhráli zápas v situaci pět na pět. Sparta nám dala tři přesilovkové góly jako přes kopírák. Víme o jejich dobrých početních výhodách, ale nepodařilo se nám to pokrýt. To dnes rozhodlo zápas."

Jan Votruba (Sparta): "Pokračovali jsme ve zlepšeném výkonu, který jsme předvedli ve třetí třetině minulého zápasu. Měli jsme od začátku dobrý pohyb a systém. Hned v první přesilové hře jsme dali gól. Připravovali jsme se na to, že Liberec je velmi silný v předbrankových prostorech. Bohužel z toho dvakrát skóroval. Trochu nám pomohl libereckých faul na Krsteva, kdy se nám podařilo otočit zápas."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články