Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Obnovená souhra Balaštíka s Leškou by měla opět táhnout Zlín

Zlín – Když se řekne hokejový Zlín, tak se většině fanoušků vybaví útočné duo Balaštík, Leška, které tradičně straší obrany všech extraligových celků. V minulé sezoně se tato dvojice rozpadla, když Balaštík odešel do Mladé Boleslavi, a na produktivitě Ševců to bylo znát. Nyní je však střelec zpátky a Zlínští si od něj slibují, že společně se svým parťákem vytvoří opět útok, který potáhne Berany za play-off.

Zlín i v minulé sezoně dokázal, že dostat se do play-off pro něj není v posledních letech problém, když ve vyřazovacích bojích chyběl naposledy v roce 2008. Na druhou stranu ani jednou neprošel přes první kolo, což Berani potvrdili i tentokrát. V základní hrací části obsadil Zlín sedmou pozici, která mu zajistila předkolo play-off, kde vyřadil obhájce titulu z Třince. Avšak ve čtvrtfinále svěřenci Rostislava Vlacha nestačili na Plzeň 4:3 na zápasy.

Balaštík by měl zvýšit útočnou sílu

Největší problém Zlína spočíval v produktivitě. Nedařilo se jak Leškovi, tak ani Beranům jako celku, když vstřelili pouze 107 gólů, což bylo nejméně z celé ligy a o 51 nižší počet než v předchozí sezoně, kdy byl v týmu ještě Jaroslav Balaštík. Ten se však k Beranům vrací. Populární útočník strávil minulý ročník v dresu Mladé Boleslavi, ale příliš se mu nedařilo. Nejenže Mladoboleslavští sestoupili do první ligy, ale Balaštík poprvé od roku 2003 nedal 20 branek.

"Lešoun mně hodně scházel a společně jsme prožili právě ve Zlíně nejlepší hokejová léta. Mrzelo mě, že jsme se museli na rok rozejít. Byl bych rád, kdybychom zase hráli v jednom útoku," prohlásil po comebacku pro zlínské stránky Balaštík. "Ve Zlíně jsem prožil nejlepší hokejová léta a získal mistrovský titul. Loni mě mrzelo, že nevyšel nový kontrakt. Každopádně bylo zvláštní hrát v sezoně proti mateřskému Zlínu. Znovu opakuji, Zlín byl ve volbě mého působiště na prvním místě a vždy první volba. Jsem rád, že nemusím řešit další nabídky a dohoda se Zlínem byla tak rychlá," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Před sezonou: Zlín

Návrat parťáka ocenil i Petr Leška. "Samozřejmě jsem rád, že je Jarda zpátky. Je to vynikající střelec, který nám určitě pomůže. S ním v sestavě bychom měli být silnější než v minulé sezoně," věří zlínský vůdce. Dvaatřicetiletý útočník je však jedinou velkou posilou Ševců.

Pohled experta Jiřího Lípy:

Pokud se předpoklad naplní, Zlín s protivnou obranou a Sedláčkem v zádech se o play-off nemusí strachovat ani omylem.

Kádr Zlína zůstal bez větších změn

K velkým změnám nedošlo, ani co se odchodů týče. Do Třince odešel Lukáš Galvas a zbylých pět hráčů v čele s Michalem Důrasem odešli na hostování. Zlín tak opět bude stavět především na oporách v čele s již zmíněnou dvojicí, Petrem Čajánkem a nejlepším střelcem minulé sezony Bedřichem Köhlerem, který vstřelil sedmnáct branek.

Zlín by se v případě výluky mohl dočkat ještě jedné zvučné posily. O působení v celku uvažuje útočník Nashvillu Martin Erat. Naopak bratr Martina Hamrlíka Roman hrát extraligu nechce.

Určitým problémem Ševců by mohla být obrana. Po odchodu Galvase totiž ze zkušených zbyli pouze Hamrlík s Linhartem, a tak trenér Vlach bude na začátku spoléhat především na mladé. "Dohodli jsme se s generálním manažerem, že zkusíme začátek sezony s mladými hráči," prohlásil k otázce možných příchodů Vlach.

Že by to mohlo fungovat, ukázali hráči PSG v přípravě, kdy z desíti zápasů prohráli jen třikrát. Nezaváhali ani v generálce, kdy doma porazili slovenskou Skalici 7:6. Dařilo se především již zmiňovanému Balaštíkovi, který nasázel hattrick, a po návratu to byla již jeho devátá trefa.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články