Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kontroverzní Pavel Čech vstoupil do znojemského hokeje

Znojmo - Většinový podíl ve znojemském hokejovém klubu, který hraje EBEL ligu, koupil podnikatel Pavel Čech. V minulosti se angažoval v hokejových týmech v Olomouci, Ostravě nebo Havířově, které měly výrazné ekonomické problémy a zkrachovaly. 

Znojemští Orli se připravují na druhou sezónu v EBEL
zdroj: ČT Brno

"S klubem spolupracuji dlouhodobě marketingově. Můj zájem je mu jednoznačně pomoci, protože hraje zajímavou soutěž. Mezinárodní ligy mají budoucnost," uvedl v Brněnském deníku Rovnost Čech, který je od začátku června jednatelem HC Orli. Společnost SMS Group, v níž je rovněž jednatelem a kterou vlastní jeho synové, získala 3. srpna od společnosti Orli Znojmo šedesátiprocentní podíl. Zbývající čtyři společníci mají každý deset procent.

Čech stanul v roce 2004 před soudem v souvislosti s olomouckým hokejovým klubem kvůli obvinění z podvodu a zneužití informací v obchodním styku a byl odsouzen na čtyři roky. V roce 2007 byl zproštěn viny. V roce 2000 jej potrestal Český svaz ledního hokeje osmnáctiměsíčním zákazem činnosti za to, že v době, kdy pracoval jako manažer v Havířově, zfalšoval podpis ředitele extraligy Stanislava Šulce. Znojemský klub hrál do roku 2009 extraligu, pak tehdejší majitel Jaroslav Vlasák prodal licenci do Brna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články