Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Budějovice jdou do sezony s velkými ambicemi a novým trenérem

České Budějovice – Hokejistům Českých Budějovic nevyšla minulá sezona podle přestav, když v základní části skončili až na šestém místě a v play-off vypadli hned v prvním kole, a tak vedení Jihočechů sáhlo k razantním krokům a kompletně vyměnilo realizační tým. Novým trenérem Jihočechů se stal německý odborník Péter Draisaitl.

Z Československa Peter Draisaitl odešel před třiatřiceti lety, s hráči se ale čtyřnásobný účastník olympijských her v dresu Německa bez problémů domluví. "Já tady nemusím vést žádný lingvistický kroužek, já tady trénuju a na to to stačí, navíc kluci v kabině rozumí anglicky," řekl Draisaitl.

Na kapitánské céčko se po volbě spoluhráčů těší Jiří Šimánek. Povede tým, který opustila řada opor v čele s nejproduktivnějším hráčem Milanem Gulašem. "Budeme hrát hokej, na který budeme mít, což znamená hodně bruslení. Je to trochu jiný styl hokeje, než jsme hráli předtím," prohlásil Šimánek.

Kádr Budějovic by v případě výluky NHL teoreticky mohlo posílit až šest hráčů. Trenér Draisaitl však chce pracovat především se stávajícím týmem. "Budeme chtít divákům ukázat maximálně dva, tři hráče z NHL," prozradil Draisaitl.

Je nám líto, video expirovalo.
Před sezonou: České Budějovice

Start extraligy Budějovicím ztíží absence Jakuba Kováře, reprezentační gólman bude svému týmu kvůli zlomenině v zápěstí chybět nejméně do poloviny října.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články