Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Karlovy Vary by se konečně chtěly podívat do play-off

Karlovy Vary – V roce 2009 byli hokejisté Karlových Varů na vrcholu blaha. Stali se mistry extraligy a rovněž otevírali novou KV Arénu. Na novém stadionu však nenavázali na dobré výsledky a od té doby stále čekají na opětovnou účast v play-off. Ke zlomu by mělo dojít v této sezoně. Klubu se povedlo stabilizovat kádr a před startem sezony ohlašuje útok na ztracené pozice.

Nejblíže byly Vary play-off v sezoně 2010/2011, když se dostali do předkola, avšak zde podlehly Slavii 2:3 na zápasy. O šanci zahrát si předkolo Karlovarští dlouho bojovali i v minulé sezoně, a to hlavně díky skvělému závěru sezony, kdy dokázali vyhrát sedm z posledních osmi duelů. Nakonec to však nestačilo a tým se musel spokojit s jedenáctým místem, které namísto boje o vavříny zaručovalo souboj o udržení. Ten Energie bez větších problémů zvládla a na tyto výsledky by chtěla navázat i v novém ročníku.

"Já bych určitě chtěl do finále. Že na to mužstvo má, dokázalo v poslední čtvrtině sezony, kdy jsme získali 26 nebo 29 bodů. Navíc si myslím, že se podařilo vhodně doplnit," prohlásil sportovní manažer Jaromír Látal.

Kumstát bude pokračovat ve Varech

Kádr Západočechů oproti minulé sezoně sice nedoznal příliš velkých změn, ale vedení klubu přivedlo hráče především na pozice, na kterých je tlačila v minulé sezoně bota. Tým podepsal útočníky Petra Pohla s Jiřím Doležalem, z hostování v KHL se vrátil obránce Nosek a z Örebro přišla dvojice Kanaďanů se zkušenostmi z NHL, Matt Keith a Dustin Kohn.

Je nám líto, video expirovalo.
Před sezonou: Karlovy Vary

Fanoušky Energie musí těšit i fakt, že se klubu povedlo udržet oporu týmu Petra Kumstáta, jenž společně s Pechem a Zaťovičem tvořili v minulé sezoně obávanou útočnou trojici, která dohromady nasbírala 109 bodů a v tabulce produktivity týmu obsadila první tři pozice. 

Pohled experta Jiřího Lípy:

Jestli kostra týmu – Mensator, Gřegořek, Nosek, Kumstát, Pech a střelec Zaťovič – udrží jarní fazónu, nemusí mít Vláďa Kýhos o umístění v první desítce obavy.

Bude mne taky zajímat, kolikrát (zda vůbec...?) sáhne do mládežnické kabiny pro borečky hrající juniorskou KHL.

Z NHL asi nikdo nedorazí

Velký humbuk je v posledních týdnech i kolem posil z NHL, avšak v případě Karlových Varů  se spíše očekává, že do týmu žádnou posilu ze zámoří nepřivedou a budou spoléhat na stávající kádr.

Svěřenci Vladimíra Kýhose potvrdili formu z konce sezony i v přípravě. Energie z deseti utkání hned šestkrát vyhrála a na turnaji v Rusku se jí dokonce podařilo porazit předloňského mistra KHL Ufu. 

Energie zahájí sezonu v pátek 14. 9., kdy začne na ledě posledního vítěze základní hrací části - Sparty Praha.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články