Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejisty Třince má na výsluní vrátit staronová posila Růžička

Třinec – Hokejisté Třince mají po minulé sezoně co napravovat. Ambiciózní tým, jenž v předminulém ročníku slavil mistrovský titul, se totiž na jaře probil jen do předkola play-off, kde vypadl se Zlínem. Proto do nového ročníku vstupují Oceláři se značně obměněným kádrem v čele se staronovou hvězdou týmu Martinem Růžičkou a jejich cíle opět směřují hodně vysoko.

Václav Varaďa s pohárem pro vítěze extraligy
zdroj: Isifa autor: Pavel Paprskář

Třinec se v minulé sezoně přesvědčil, že obhajoba titulu je mnohem těžší než ho vyhrát poprvé a mistrovská sezona mu vůbec nevyšla. Po základní části obsadil až 10. příčku, která mu zajistila pouze účast v předkole play-off.  A i v něm potvrdil, že sezona 2011/12 nebude třinecká, když hned na úvod vypadl 2:3 na zápasy se Zlínem.

Růžička by měl opět táhnout Třinec

Nepovedený ročník se odrazil i na změnách v sestavě, kdy kádr Třince zažil před novou sezonou velké zemětřesení. Klub muselo opustit hned 18 hráčů, mezi nimiž byli například brankář Martin Vojtek, obránci Mario Cartelli, Martin Richter či útočníci Tomáš Kůrka, Bryan McGregor či Miloslav Hořava, a na jejichž místo přišla jedenáctka nových hokejistů jako například známý provokatér Daniel Rákos z Pardubic či bývalý zlínský obránce Lukáš Galvas. 

Největší očekávání jsou však vkládána do nejproduktivnějšího hráče z mistrovské sezony Martina Růžičky, jenž se vrátil po roce v KHL zpět domů. Populární útočník byl v předloňské sezoně fenoménem play-off, když v osmnácti zápasech nastřílel sedmnáct gólů a na šestnáct nahrál, ale po sezoně odešel do ruského Chabarovsku, kde se mu však nedařilo podle představ. Jeho výkony byly ovlivněny zejména zraněním ramene, které ho vyřadilo na více než 30 zápasů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec před extraligovou sezonou

O tom, že Růžička bude pro Třinecké velkým přínosem, svědčí jeho výkony z přípravy, kdy dal tři branky a na čtyři přihrál, a stal se tak se sedmi body nejužitečnějším hráčem týmu. "Čekám od něho hlavně góly. Prostor dostává v přípravě, říká si o to výkony, hraje výborně," uvedl trenér Josef Turek.

Oceláři by se před sezonou mohli dočkat výjimečných posil. NHL totiž hrozí výluka, a pokud by skutečně došlo k přerušení soutěže, do Třince by zamířili hned tři známí obránci. S klubem je již domluvený Rostistlav Klesla, velmi blízko dohodě je detroitský zadák Jakub Kindl a v úvahu připadá mladík Tomáš Kundrátek z Washingtonu.  

Pohled experta Jiřího Lípy:

Finanční i jiné potřebné dispozice jsou v polském příhraničí k mání, navíc co jméno, to borec nebo alespoň talent. Přičteme-li Galvase, Rákose, Klimentu, Rotha, ale hlavně architekta titulu Růžičku, máme co do činění s papírovým spolufavoritem ročníku.

Slezané opět pošilhávají po nejvyšších pozicích

Slezanům se vydařila příprava i jako celku, když ze šesti zápasů tři vyhráli a tři remizovali. Pozici tahouna kromě Růžičky potvrdil i veterán týmu Radek Bonk, jenž se stal s pěti brankami nejlepším střelcem týmu. Třinec však v září již neplánuje odehrát jediný zápas a intenzivně se připravuje na start extraligy.

V té by chtěli opět Třinečtí ukázat, že patří mezi nejlepší celky extraligy a opět by chtěli zabojovat o titul. Toho si je vědoma i staronová posila Martin Růžička. "Potenciál je tady velký, ale jména na papíře ještě nic neznamenají. Myslím ale, že tým jako Třinec musí mít nejvyšší ambice. Bylo by přece falešné říkat, že nám bude stačit střed tabulky. Budeme chtít hrát dobrý hokej, a když odevzdáme na ledě maximum, přinese to úspěch," prohlásil Růžička před startem ročníku. 

První zápas sezony čeká Oceláře 14. září, a bude to hned skutečná zkouška, jelikož na východ republiky zamíří mistr z Pardubic.

Zdroj
ČT sport, http://www.hcocelari.cz/

Hlavní zprávy

Nejčtenější články