Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hossa k příchodu do Lva: Rozhodlo, že je to pro mě skoro jako doma

Praha - Touha zahrát si KHL takřka na domácí půdě, ale rovněž příchod generálního manažera Normundse Sejejse do klubového vedení rozhodly ve prospěch Lva Praha, když se ucházel o služby slovenského útočníka Marcela Hossy. Třicetiletý forvard sice nedosáhl věhlasu svého bratra Mariána, obávaného kanonýra Chicaga v zámořské NHL, přesto si i on v posledních letech vydobyl pověst dobrého střelce.

Marcel Hossa
zdroj: Isifa

Hossa působí v KHL již od sezony 2008/09, před níž opustil zámořskou NHL. V soutěži považované za nejkvalitnější v Evropě hájil barvy Dinama Riga, Kazaně a Spartaku Moskva. Nyní bude oblékat dres nováčka soutěže. "Rozhodlo hlavně to, že je to pro mě skoro jako doma," řekl Hossa, na jehož kontě je včetně play-off i 251 duelů v NHL. "Praha je skvělé město a navíc, když tu jako manažer nastoupil Normunds Sejejs, který byl mým manažerem už v Rize, nebylo nad čím přemýšlet. Opět jsme se zkontaktovali a takhle to dopadlo. Známe se už docela dlouho a mohu potvrdit, že to sehrálo velkou roli," přitakal Hossa.

Držitel stříbrné medaile z letošního mistrovství světa je nadšený, že s bývalým hráčem Litvínova a Karlových Varů Sejejsem může i nadále spolupracovat. "Je s ním skvělá spolupráce. Hovoří česky, slovensky i anglicky a my spolu máme mezi sebou dobrý vztah, ale se vzájemným respektem," uvedl Hossa.

Mezi spoluhráči bude mít hodně Slováků - vedle Hossy jich je v současnosti na soupisce ještě pět. "Je samozřejmě super pocit, když máte v kabině vedle sebe kluky ze své země. Navíc znám hodně kluků z Čech, proti nimž jsem hrával. Osobně bych neměl problém, ani kdybych tu byl sám, ale je samozřejmě velké plus, když máte kolem sebe tolik lidí, co jsou vám blízcí," pochvaloval si Hossa.

Očekává, že tým bude kromě jiného hnát vpřed i zvýšená motivace proti Rusům, tradičním rivalům Čechů a Slováků na mezinárodní scéně. "Bude hodně záležet na nás, ale bereme toto mužstvo jako takový náš domácí tým a budeme se chtít předvést v co nejlepším světle, hlavně pak domácímu publiku," prohlásil Hossa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články