Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Do nominace dvacítky se nevešli Jenáček a Kajínek

Praha - Hokejoví obránci David Kajínek a Martin Jenáček se nevešli do konečné nominace české reprezentace do dvaceti let pro mistrovství světa, které se od středy uskuteční v Pardubicích a Liberci. Trenér Miloslav Hořava se tak se svými asistenty Radimem Rulíkem a Ondřejem Weissmannem rozhodli ponechat v týmu tři brankáře, sedm beků a třináct útočníků.

Miloslav Hořava
zdroj: ČTK

"Bylo to obrovsky těžké rozhodnutí, protože byli součástí týmu, který se na šampionát připravoval," řekl Hořava ČTK. Konečnou nominaci oznámil hráčům po dnešní generálce, ve které Česko v České Třebové porazilo třetí tým minulého mistrovství USA 5:2.

Na variantě sedm obránců - třináct útočníků se prý shodl celý trenérský trojlístek. "Rozhodli jsme se, že půjdeme touto cestou. V týmu je několik univerzálů, které můžeme použít na více postech," uvedl Hořava, jenž ještě v pátek zvažoval i možnost, že v konečné nominaci bude osm beků a dvanáct útočníků.

Nejistá je v současnosti ještě pozice brankářů. Součástí mužstva je trojice Michal Neuvirth, Jakub Kovář a Lukáš Daneček. Na soupisku však budou moci být napsáni pouze dva z nich. "Kdo bude trojkou, jsme se ale ještě nerozhodli," řekl Hořava. Jasno musí být v úterý večer, čtyřiadvacet hodin před prvním českým zápasem.

Mladí hokejisté dostali po dnešním podvečerním zápase volno, opět se sejdou v Pardubicích odpoledne na Štědrý den. Vstup do turnaje je čeká ve středu, kdy se od 20:00 utkají s Kanadou, která kraluje této věkové kategorii již tři roky po sobě.

V základní skupině poté Hořavův tým čekají postupně ještě týmy Dánska, Slovenska a Švédska. Vítěz první části klání postoupí přímo do semifinále, celky na druhém a třetím místě do čtvrtfinále.

Nominace českého týmu pro světový šampionát:

brankáři: Michal Neuvirth (Windsor/OHL), Jakub Kovář (Oshawa/OHL), Lukáš Daneček (Třinec),

obránci: Jan Piskáček (Cape Breton/QMJHL), Michal Jordán (Plymouth/OHL), Martin Parýzek (Ottawa/OHL), Patrik Prokop (Shawinigan/QMJHL), Antonín Bořuta (Zlín), Jiří Suchý (Vítkovice), Tomáš Kundrátek (Třinec),

útočníci: Jakub Voráček (Halifax/QMJHL), Michael Frolík (Rimouski/QMJHL), Martin Látal (Prince Edward Island/QMJHL), Daniel Bártek (Brandon/WHL), David Květoň, Zbyněk Hampl (oba Třinec), Petr Strapáč, Roman Szturc (oba Vítkovice), Jan Semorád (Pardubice), Jakub Sklenář (Slavia Praha), Jiří Ondráček (Zlín), Pavel Kuběna (Karlovy Vary), Radek Meidl (Olomouc).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články