Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jágr: Dallas nebyl při výběru angažmá první volbou

Dallas - Český hokejový útočník Jaromír Jágr přiznal, že Dallas, kde překvapivě v úterý podepsal roční smlouvu na 4,55 milionu dolarů, nebyl při výběru angažmá jeho první volbou. Za hlavní cíl považuje dovést tým do play-off, kde Stars v posledních čtyřech letech chyběli. "Chci hrát za tým, který má pocit, že mu můžu pomoci," řekl Jágr. "Myslím, že můžu hrát v prvních dvou lajnách. To pro mě bylo vždycky nejdůležitější. Nechci to tady v NHL jen tak odsedět, chci být důležitou součástí nového mužstva," dodal.

Tuto šanci by mohl Jágr skutečně dostat v elitním útoku Dallasu s centrem Jamiem Bennem, účastníkem Utkání hvězd, a na levém křídle s Loui Erikssonem, jenž už čtyřikrát nastřílel přes 20 gólů za sezonu. Ve své první sezoně po návratu z KHL pomohl hvězdný český útočník pozvednout výkony svých spoluhráčů z Philadelphie Clauda Girouxe a Scotta Hartnella, nyní doufá, že bude mít stejný vliv i na parťáky v Dallasu.

"Vím, co to obnáší být nejlepší, protože zhruba před deseti dvanácti lety jsem měl pocit, že jsem nejlepší na světě, a věděl jsem, jak se na tuto úroveň dostat," uvedl Jágr, jenž letos v únoru oslavil 40. narozeniny. "Teď už to nedokážu. Ale vím, jak můžu pomoci mladým. Pro ně je nejdůležitější naslouchat. Talent je fajn, ale bez tvrdé práce nemáte šanci. Musíte makat víc než ti ostatní," řekl nejproduktivnější Evropan v historii NHL.

Jágr prožil úspěšnou sezonu ve Philadelphii, v jejímž dresu nastřílel 19 gólů a připsal si 35 asistencí. A ačkoli po vyřazení v druhém kole Stanley Cupu tvrdil, že ve Flyers si užil nejvíc zábavy za dobu svého působení v NHL, tušil, že už v tomto týmu pokračovat nebude. "Původně jsem si myslel, že podepíšu novou smlouvu, ale měl jsem pocit, že oni chtějí jít jiným směrem. Čekali na (Zacha) Parise a (Ryana) Sutera a já bych musel čekat až doteď, než bych začal jednat o nové smlouvě. A já čekat nechtěl," uvedl Jágr.

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu přiznal, že když se vnitřně rozloučil s Flyers, svého favorita na nové působiště měl. "Vždycky jsem chtěl hrát v Kanadě. Chtěl jsem jít do Montrealu, ale oni neměli zájem. A najednou mi zavolal Joe Nieuwendyk s tím, že Dallas zájem má," popisoval Jágr, jak se zrodil jeho nečekaný přestup do Texasu.

Osmý nejproduktivnější hráč v historii NHL si poprvé v kariéře vyzkouší angažmá v Západní konferenci, která je náročnější na cestování. Po zkušenostech z Ruska si však s něčím takovým Jágr starosti nedělá. "V Omsku byla naše nejkratší cesta dvě a půl hodiny. Dvakrát měsíčně jsme létali pět šest hodin a navíc v úplně jiném typu letadel, než má Dallas Stars," poznamenal český útočník.

Jaromír Jágr v dresu Philadelphie
zdroj: AP autor: Tom Mihalek

Jágr přiznal, že i se čtyřmi křížky na krku se v hokeji stále učí nové věci. I o svém těle. "Začal jsem sezonu s 240 librami (téměř 109 kg) a cítil jsem se dost dobře. Během roku jsem zhubl na 228 liber (103 kg) a nebylo to ono," vysvětloval Jágr. "To je zkušenost, kterou jsem získal. Když zhubnu, budu rychlejší. Ale zase jsem se v druhé polovině necítil tak dobře při střelbě, protože mi chybělo pár liber," dodal.

Kromě skvělých číslech ze základní částí patří Jágr k historickým lídrům v play-off a předpokládá, že další body přidá i v Dallasu. Navzdory tomu, že vítězové Stanley Cupu z roku 1999 v minulých čtyřech sezonách zůstali před branami vyřazovacích bojů. "Do play-off se určitě dostaneme. V životě jsem nepostoupil do play-off snad jen dvakrát a už to nechci opakovat," řekl český olympijský vítěz a mistr světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články