Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Dravé české mládí míří do NHL

Pittsburgh – Šestice mladých talentovaných českých hráčů si vyzkouší kluziště kanadsko-americké NHL. Po čtyřech letech prošel prvním kolem draftu český hráč. V letošním zazněla hned dvě jména. Radek Faksa míří do Dallasu a Tomáš Hertl do San Jose. "Mít kluky vysoko, kteří mohou reprezentovat už tento rok na mistrovství světa dvacítek v Rusku, je vynikající. Dobrý úspěch českého hokeje na draftu. Ale je to zatím jen draft a nyní je to na klukách, jak se chopí šance, " řekl Jiří Fisher, ředitel rozvoje hráčů Detroitu. V článku přinášíme exkluzivní rozhovory o draftovaných hráčích, ale i o Dominiku Haškovi a Jaromíru Jágrovi.

 

Tomáš Hertl
zdroj: ISIFA

Talentovaný hokejista pražské Slávie Tomáš Hertl, jehož si v draftu vybralo ze 17. pozice San Jose, je nadšený, že po něm sáhlo zrovna vedení ambiciózních Sharks. Věří, že klub sídlící v Kalifornii by pro něho mohl být ideálním působištěm, a nyní na sobě chce ještě pracovat, aby si jednou slavnou NHL v dresu Žraloků opravdu zahrál. "Jsem moc rád, že to bylo zrovna San Jose. Myslím si, že to je tým pro mě. Budu se snažit prosadit, musím na sobě dál pracovat, abych si tam mohl jednou zahrát," řekl Hertl.

Ze 13. pozice si zvolil Dallas Stars Radka Faksu, který působil v minulé sezoně v zámořském Kitcheneru. Ve druhém kole draftu se dostal na řadu Martin Frk. Ten dosud působil v QMJHL a hájil barvy Halifaxu, nyní je hráčem Detroit Red Wings.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Fisher, ředitel rozvoje hráčů Detroitu

Další české jméno, které zaznělo v šestém kole, bylo jméno Tomáše Hyky. Pravé křídlo si zvolili do svého celku obhájci Stanley Cupu z Los Angeles. Pak přišli na řadu i čeští gólmani. Marek Mazanec, který hájil branku Plzně, putuje do Nashvillu. Predátoři mají s českými gólmany dobré zkušenosti. Tímto klubem si prošel i Tomáš Vokoun, který má namířeno do Pittsburghu.

V posledním sedmém kole zaznělo jméno pardubického gólmana Marka Langhamera. Ten se nejvíce líbil Phoenixu.

Otazník stále zůstává nad možným návratem Dominika Haška do NHL. "Dominik je skvělý brankář. Rád vzpomínám na to, když jsme hráli spolu. Zažili jsme spoustu legrace, a také několik úspěchů. Bylo to fajn, " řekl bývalý spoluhráč Chris Osgood.

Bydliště pro nadcházející sezonu nemá vyřešené ani Jaromír Jágr.

Je nám líto, video expirovalo.
Glen Sather, manažer New Yorku Rangers
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články