Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hokejisté Sparty přišli o osm čísel dresů, ta teď patří už jen legendám

Praha - Vedení hokejové Sparty vyřadilo z užívání čísla dresů, s nimiž hrály klubové legendy a která jsou zavěšena pod stropem haly. Hráči již nemohou nosit čísla 1, 2, 3, 8, 9, 13, 15 a 21. Pro některé z nich to bude znamenat vynucenou změnu před příštím ročníkem extraligy.

Sparta v lednu 2004 vyhlásila u příležitosti stého výročí založení klubu All Star tým své bohaté historie, do něhož pronikli Jiří Holeček, Karel Gut, František Tikal, Jan Havel, Vladimír Zábrodský a Jiří Hrdina. Později se mezi klubové legendy dostali i Richard Žemlička a Pavel Richter.

"Původně se jednalo o elitní formaci století Sparty, ale nyní, když existuje Klub legend a pod strop přibyly další dresy, jsme se rozhodli čísla vyřadit," řekl výkonný ředitel Zbyněk Černý. "Týká se to pochopitelně i třináctky, kterou nosil Richard Žemlička, a osmičky Pavla Richtra, jež je pod stropem od posledního zápasu základní části uplynulé sezony," uvedl Černý.

Hned několik členů současného týmu tak musí změnit číslo na dresu. Nová brankářská jednička Marek Schwarz by měl mít místo zamýšlené trojky na zádech 35. Útočník Miroslav Forman vymění patnáctku za číslo 88 a Daniel Přibyl místo jednadvacítky obleče dres se sedmnáctkou.

K nevynucené změně plánuje přikročit kanonýr Petr Ton - volí návrat k 87, kterou ve Spartě nosil až do minulé sezony, kdy se rozhodl pro číslo 20. "Rozhodl jsem se kvůli fanouškům," uvedl Ton.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články