Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jediný kandidát na prezidenta ČSLH Král hodnotil stav českého hokeje

Praha - Aktuálně jediným kandidátem na prezidenta Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) je Tomáš Král, který zastává tuto funkci v současnosti. Přímo na volební konferenci se o post šéfa českého hokeje může teoreticky přihlásit další kandidát, delegáti by jej však museli schválit. Podle dostupných informací k tomu však nedojde.

Prezident ČSLH Tomáš Král
zdroj: ČT24

Tomáš Král zhodnotil své působení v čele svazu v obecných frázích. "Řada věcí se povedla a dopadla dobře. Řada samozřejmě vyřešená není. Některé věci mohly jít rychleji a teprve hledáme správnou cestu. Pokud budu pokračovat, tak chci dotáhnout to, co se začalo," řekl Král.

Z pohledu sportovních výsledků to prý znamená udržet český tým ve světové špičce a hospodaření v kladných číslech. V polovině roku 2008, kdy v čele ČSLH vystřídat Vratislava Kulhánka, byl svaz ve ztrátě 44,5 milionu korun. "Teď jsme ale v kladných číslech a skončíme v nich i na konci roku," pochvaloval si.

Zatímco s výsledky seniorského týmu ve čtyřletém období je Král i vedení svazu spokojeno, mládeži se i nadále příliš nedaří. "Výsledky neodpovídají historickým tradicím. Stávající stav je ale objektivní a příčiny jsou jasné. Sklízíme ovoce podcenění a nekoncepce," uvedl Král, podle nějž bude ještě nějakou dobu trvat, než se projeví změny, které se na hokejovém svazu uskutečnily.

Je nám líto, video expirovalo.
Král o stavu českého hokeje

Vedle reorganizace mládežnických soutěží nebo vzniku takzvaných akademií se jedná zejména o rozšíření sportovního úseku, na kterém nyní pracuje šest profesionálních trenérů. "Osobně vidím velký prostor ve vztahové stránce. Aby všichni táhli za jeden provaz a kluby se ztotožnily se svazem. Jen tak se může hokej posouvat dále," uvedl Král, podle nějž je posun ve spolupráci znatelný již nyní.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články