Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Hadamczik: Kováře proti Slovákům si vyčítám

Helsinky – Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik pochválil výkon svých svěřenců ze zápasu o třetí místo s domácím Finskem. Češi se podle něj semkli a o bronz hodně stáli. Vyčítá si jediné. Brankáře Jakuba Štěpánka měl podle svých slov postavit do brány i včera proti slovenskému výběru.

"Loni jsme hráli výborný hokej a prohráli jedno utkání, nakonec jsme za bronz byli rádi. Tady jsme včera věřili, že budeme ve finále. Nakonec to nevyšlo," připomněl Hadamczik loňské MS na Slovensku. Dnes to podle něj nebyl vůbec jednoduchý zápas. "Hlavně dostat zpátky hráče po včerejší prohře. Proto jsem rád, že nakonec měli vůli odčinit to, co jsme včera zkazili," řekl České televizi.

Hadamczik si připsal třetí medaili z MS, k jednomu stříbru z Rigy přidal loni a letos bronz. "Tým dobře spolupracoval, byly tu osobnosti, hráči to chtěli sami. Byli mi hodně nápomocni. Stačilo pár mých slov, zbytek si v kabině udělali sami." Za úspěchem v utkání proti Finsku podle Hamdaczika stála hlavně rychlá reakce na vyrovnávací gól Finů a také velmi dobrá hra v oslabení. "Škoda přesilovky v závěru, tam nám bylo úzko. Každopádně rozhodčí tu hru na obě strany pouštěli."

Hadamczik je rád, že kámen, který si včera naložil na záda, dnes spadl. "Před MS bychom bronz rádi vzali, a když jsme viděli, jak jsme to tady rozehráli, měli jsme vyšší ambice. Ale chci poděkovat hráčům za odvedenou hru," uvedl s tím, že lituje pouze jedné věci. Tou bylo postavení Jakuba Kováře do brány v semifinále proti Slovensku. Štěpánek ho v průběhu utkání vystřídal.

"Neposlouchal jsem svou intuici. Trochu si vyčítám, že jsem Kováře postavil. Po utkání se Slovenskem jsem věděl, že do brány půjde Štěpánek," poznamenal. Těžké ukočírovat oba gólmany podle něj nebylo. "Jsou to charakterní kluci, přijeli proto, abychom uspěli, dělali pro to vše. Necítil jsem na Štěpánkovi, že byl uražený. Je to mladý gólman a jednou tou stabilní jedničkou bude on."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články